Kyckling upphöjt till två

Saftig och mild kycklingbröstfilé som serveras med krispigt, salt kycklingbacon är jättegott. Till det färskpotatis som gratinerats med en parmesanröra. Det är sådana middagar man aldrig vill ska ta slut.

4 portioner

60 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Kyckling Bröstfilé, 700 g

Parmesanostgratinerade potatisar

  • 500 g kokt färskpotatis
  • 75 g parmesanost
  • 1 msk finstrimlad gräslök
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • salt

Baconfräs

  • 1 förpackning Lönneberga Kycklingbacon, 100 g
  • 4 medelstora färsklökar
  • 1/2 dl finstrimlad salvia
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Såhär gör du

  1. Kycklingen: salta och peppra bröstfiléerna och grilla enligt anvisningen på förpackningen. Vi tycker grillat är riktigt gott och det hör ju sommaren till, men det går såklart lika bra att steka eller tillaga i ugn.
  2. Parmesangratinerade potatisar: värm ugnen till 225 C. Lägg de kokta färskpotatisarna i en ugnsfast form. Tryck till varje potatis en gång med en gaffel så att de blir lätt mosade. Riv parmesanosten och blanda med gräslök och crème fraiche, smaka av med salt. Klicka crème fraicheröran över potatisarna och ugnsbaka i 20 minuter tills de är gyllene gratinerade.
  3. Baconfräs: strimla färsklöken, men håll isär den gröna delen från den vita. Strimla baconet. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek baconet ett par minuter i lite olivolja. Tillsätt den vita delen av löken och finstrimlad salvia. Stek vidare ett par minuter tills löken är mjuk. Blanda ner lite av den gröna delen från färsklöken och smaka av med salt.
  4. Servering: lägg upp baconfräset på en tallrik och toppa med kycklingen. Servera med de gratinerade potatisarna. Det blir även gott med en grönsallad till.
Tips från Fredagskocken
Passa på att koka potatisen dagen innan så går det supersnabbt och enkelt att slänga ihop den smarriga gratängen.