Kycklingbröst i smakrik tomatsås

Ingredienser
1 pkt Bröstfilé 700g
Till servering: pasta och valfri sallad
Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
2 msk tomatpuré
3 msk röd pesto
3 msk balsamvinäger
800 g krossade tomater
1 msk grönsaksbuljongpulver
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad basilika
1 pkt mozzarella eller fetaost
Såhär gör du
- Förberedelse: värm ugnen till 225°C.
- Tomatsås: skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjuk i lite olja i en ugnsfast gryta. Tillsätt tomatpuré, röd pesto och balsamvinäger. Fortsätt steka några minuter till. Ha sedan i krossade tomater, buljongpulver, oregano och basilika. Låt småkoka.
- Kyckling: stek kycklingen hastigt på båda sidor i en het stekpanna så att den får fin stekyta. Lägg ner kycklingbröstfiléerna i tomatsåsen och toppa med skivad mozzarella. Gratinera i ugnen i cirka 25 minuter.
- Servering: servera med kokt pasta och en sallad på det som ni gillar där hemma.