Kycklingburgare

En fräsch och smakrik kycklingburgare. Serveras med en dragonmajonnäs och vid sidan en krämig och krispig coleslaw. Mums!
Ingredienser
1 pkt Kycklingfärs 800 g
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
0,5 gul lök
1 morot
0,5 kruka hackad dragon
salt och peppar
Dragonmajo
citronzest av 1 citron
1 tsk dijonsenap
2 tsk torkad dragon
3 msk majonnäs
Coleslaw
1/4 vitkålshuvud
2 äpplen
2 salladslök
3 msk riven pepparrot
3 msk majonnäs
citronjuice av 1 citron
Till servering
hamburgerbröd
grönsallad
skivad silverlök
dijonsenap
ketchup
Om du vill ha potatis till dina burgare passar det fint med klyftpotatis i ugnen!
Såhär gör du
- Burgare: vispa ihop ägg, mjölk och ströbröd, låt svälla. Sätt ugnen på 150°C. Stek hacka gul lök med riven morot på medelvärme tills det är mjukt, tillsätt hackad färsk dragon. Blanda kycklingfärsen med de stekta grönsakerna och ströbrödssmeten. Forma 6 burgare och stek dem i lite smör och olja tills de får en fin stekyta. Låt sedan burgarna gå klart i ugnen, cirka 15 min.
- Dragonmajo: blanda majonnäs, dijonsenap, citronzest och torkad dragon. Smula gärna ner dragonen så frigörs extra mycket smak.
- Coleslaw: mandolina (eller skiva tunt) vitkål och äpple, hacka salladslök och riv pepparrot. Blanda sedan med majonnäs och smaka av med salt och citronjuice.
- Servering: sätt ihop burgaren med hamburgerbröd, ketchup, dijonsenap, sallad, kycklingburgare, dragonmajo och silverlök. Servera med coleslaw vid sidan. MUMS!
Tips: Har du yngre gäster som inte gillar smaker som pepparrot eller dijonsenap går det fint hoppa över det i coleslaw och dragonmajo. Och såklart toppar man burgaren med det man gillar.