Kycklingburgare

45 min
6 burgare
IMG_3479-1.png

En fräsch och smakrik kycklingburgare. Serveras med en dragonmajonnäs och vid sidan en krämig och krispig coleslaw. Mums!

Ingredienser

1 pkt Kycklingfärs 800 g

1 ägg

1 dl mjölk

1 dl ströbröd

0,5 gul lök

1 morot

0,5 kruka hackad dragon

salt och peppar

Dragonmajo

citronzest av 1 citron

1 tsk dijonsenap

2 tsk torkad dragon

3 msk majonnäs

Coleslaw

1/4 vitkålshuvud

2 äpplen

2 salladslök

3 msk riven pepparrot

3 msk majonnäs

citronjuice av 1 citron

Till servering

hamburgerbröd

grönsallad

skivad silverlök

dijonsenap

ketchup

Om du vill ha potatis till dina burgare passar det fint med klyftpotatis i ugnen!

Såhär gör du 

  1. Burgare: vispa ihop ägg, mjölk och ströbröd, låt svälla. Sätt ugnen på 150°C. Stek hacka gul lök med riven morot på medelvärme tills det är mjukt, tillsätt hackad färsk dragon. Blanda kycklingfärsen med de stekta grönsakerna och ströbrödssmeten. Forma 6 burgare och stek dem i lite smör och olja tills de får en fin stekyta. Låt sedan burgarna gå klart i ugnen, cirka 15 min. 
  2. Dragonmajo: blanda majonnäs, dijonsenap, citronzest och torkad dragon. Smula gärna ner dragonen så frigörs extra mycket smak.
  3. Coleslaw: mandolina (eller skiva tunt) vitkål och äpple, hacka salladslök och riv pepparrot. Blanda sedan med majonnäs och smaka av med salt och citronjuice.
  4. Servering: sätt ihop burgaren med hamburgerbröd, ketchup, dijonsenap, sallad, kycklingburgare, dragonmajo och silverlök. Servera med coleslaw vid sidan. MUMS!

 

Tips: Har du yngre gäster som inte gillar smaker som pepparrot eller dijonsenap går det fint hoppa över det i coleslaw och dragonmajo. Och såklart toppar man burgaren med det man gillar.