Krämiga kycklingfärsbiffar

35 min
6
Lonneberga_05_kycklingfars_biff_0061.jpg

En vardagsrätt som verkligen sätter smak på tillvaron. Smakrika kycklingfärsbiffar och broccoli i en krämig dijonsenap- och dragonsås.

Ingredienser

1 pkt Kycklingfärs 800 g

2 msk dijonsenap

salt och svartpeppar

olivolja

Dijonsenap- och dragonsås

350 g broccoli

5 dl visp- eller matlagningsgrädde

1 dl hackad dragon

1/2 dl dijonsenap

salt och svartpeppar

Till servering

kokt ris

Såhär gör du

  1. Kycklingfärsbiffar: blanda kycklingfärsen med dijonsenap, salt och svartpeppar. Provstek en bit färs i olivolja och smaka av om mer salt och peppar behövs. Forma till 12 färsbiffar och stek ett par minuter på varje sida till fin brynt färg.
  2. Dijonsenap- och dragonsås: ansa broccolin och lägg ner i pannan med kycklingfärsbiffarna, slå på grädden. Låt puttra i 5 minuter. Tillsätt därefter dragon och Blanda och smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Servering: ställ fram hela pannan med kycklingfärsbiffar på bordet och servera med kokt ris.