Kycklinggryta med svamp och rotfrukter

En varm mustig måltid som passar perfekt när det börjar bli kyligare ute. En riktig höstgryta helt enkelt!
Ingredienser
1 pkt Bröstfilé 700g
250 g champinjoner
150 g morot
150 g kålrot
150 g rotselleri
2 msk vetemjöl
2 dl rödvin
2 dl kycklingfond
1 msk japansk soja
2 msk hackad persilja
olivolja, salt och svartpeppar
Potatispuré
500 g mjölig potatis
1 1/2 dl mjölk
60 g smör
salt
Såhär gör du
- Skala potatisen och koka den mjuk i osaltat vatten och häll därefter genast av vattnet. Koka under tiden upp mjölk och smör i en kastrull. Pressa potatisen i en potatispress direkt när den är nykokt. Tillsätt smör-mjölken och vispa snabbt ihop till en slät puré. Smaka av med salt.
- Tärna kycklingen. Ansa och dela svampen. Skala och tärna rotfrukterna. Bryn kyckling, svamp och rotfrukter. Pudra över mjölet och rör runt. Häll på rödvin, fond och soja och låt grytan sjuda i ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och blanda ner persiljan precis före servering.
- Servera grytan med potatispurén.