Kycklinggryta med svamp och rotfrukter

1 h
4
lonneberga_240617-53833_RET.png

En varm mustig måltid som passar perfekt när det börjar bli kyligare ute. En riktig höstgryta helt enkelt!

Ingredienser

1 pkt Bröstfilé 700g

250 g champinjoner

150 g morot

150 g kålrot

150 g rotselleri

2 msk vetemjöl

2 dl rödvin

2 dl kycklingfond

1 msk japansk soja

2 msk hackad persilja

olivolja, salt och svartpeppar

Potatispuré

500 g mjölig potatis

1 1/2 dl mjölk

60 g smör

salt

Såhär gör du 

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i osaltat vatten och häll därefter genast av vattnet. Koka under tiden upp mjölk och smör i en kastrull. Pressa potatisen i en potatispress direkt när den är nykokt. Tillsätt smör-mjölken och vispa snabbt ihop till en slät puré. Smaka av med salt.
  2. Tärna kycklingen. Ansa och dela svampen. Skala och tärna rotfrukterna. Bryn kyckling, svamp och rotfrukter. Pudra över mjölet och rör runt. Häll på rödvin, fond och soja och låt grytan sjuda i ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och blanda ner persiljan precis före servering.
  3. Servera grytan med potatispurén.