Kycklinggyros med tzatziki

Kyckling går snabbt att tillaga och serverat med bröd och sådant du redan har hemma blir det en perfekt lösning för dagar då inspirationen tryter.  Receptet är framtaget med fokus på vardagsmat och att laga mat av det du redan har hemma. Bra för plånboken, bra för miljön och så blir det såklart supergott eftersom du utgår från råvaror som du gillar.

4 portioner

30 minuter

Kyckling

  • 1 förpackning Lönneberga Kyckling Tunna innerfiléer, 700 g
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprika
  • 1 msk oregano
  • 1/2 msk vitlökspulver
  • 1/2 tsk kanel
  • salt1/2 dl olivolja
  • saft från 1/2 citron

Tzatziki

  • 200 g gurka/äpple/zucchini
  • salt
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk örtsalt
  • olivolja

Till servering

  • Grönsaker som finns hemma
  • Tortilla, pita eller libabröd

Såhär gör du

  1. Kyckling: strimla kycklingen fint. Lägg i en påse eller skål och ha på kryddor, olja och citron. Blanda om väl och låt marinera medan du hackar grönsaker och fixar tzatziki. Stek sedan kycklingen i en het stekpanna med lite olja i.
  2. Tzatziki: grovriv gurka/äpple/zucchini och blanda med lite salt och låt vila några minuter. Lägg i ett durkslag och tryck ut överflödig vätska. Pressa vitlök och blanda med yoghurt och avrunnen gurka/äpple/zucchini. Smaksätt med örtsalt. Ringla över lite olja precis innan servering.
  3. Grönsaker: hacka upp dina grönsaker i lagom stora bitar. Servera i flera skolar eller på ett stort fat. 
  4. Servering: låt alla bygga sin kycklinggyros själv vid bordet.

 

Tips från Linneas Skafferi
Har du kort om tid passar det perfekt att laga mat med Lönnebergas tunna innerfiléer - de är lätta att skära i riktigt små bitar och sedan steka klart på ett litet kick. Utan att bli det minsta torr eller tråkig. Bara saftig och god.