Kycklinggyros med tzatziki

Kyckling går snabbt att tillaga och serverat med bröd och sådant du redan har hemma blir det en perfekt lösning för dagar då inspirationen tryter. Receptet är framtaget med fokus på vardagsmat och att laga mat av det du redan har hemma. Bra för plånboken, bra för miljön och så blir det såklart supergott eftersom du utgår från råvaror som du gillar.
Ingredienser
1 pkt Innerfilé 500g
1 msk spiskummin
1 msk paprika
1 msk oregano
1/2 msk vitlökspulver
1/2 tsk kanel
salt
1/2 dl olivolja
1/2 dl pressad citronjuice
Tzatziki
200 g gurka/äpple/zucchini
salt
4 dl naturell yoghurt
1-2 vitlöksklyftor
2 tsk örtsalt
olivolja
Till servering
Grönsaker som finns hemma
Tortilla, pita eller libabröd
Såhär gör du
- Kyckling: strimla kycklingen fint. Lägg i en påse eller skål och ha på kryddor, olja och citron. Blanda om väl och låt marinera medan du hackar grönsaker och fixar tzatziki. Stek sedan kycklingen i en het stekpanna med lite olja i.
- Tzatziki: grovriv gurka/äpple/zucchini och blanda med lite salt och låt vila några minuter. Lägg i ett durkslag och tryck ut överflödig vätska. Pressa vitlök och blanda med yoghurt och avrunnen gurka/äpple/zucchini. Smaksätt med örtsalt. Ringla över lite olja precis innan servering.
- Grönsaker: hacka upp dina grönsaker i lagom stora bitar. Servera i flera skolar eller på ett stort fat.
- Servering: låt alla bygga sin kycklinggyros själv vid bordet.