Kycklingschnitzel med ljummen potatissallad och örtsmör

När du är sugen på något riktigt gott tycker vi att du ska laga en tunt bankad och frasigt kycklingschnitzel med en ljummen potatissallad och ett smakrikt örtsmör.
Här hos @christnkashou hittar du tips för hur din schnitzel ska bi helt perfekt.
Ingredienser
1 pkt Bröstfilé 700g
2 st ägg
3 dl vetemjöl
4 dl panko
salt och svartpeppar
neutral olja att steka i
Ljummen potatissallad
500 g kulpotatis, fast
150 g haricots verts
1 zucchini
1 bananschalottenlök
olivolja
flingsalt
rosmarin
Vinägrette
1 dl olivolja
1 msk dijonsenap
1 tsk sambal oelek
2 msk äppelcidervinäger
salt och svartpeppar
Örtsmör
200 g smör, rumstempererat
2 vitlöksklyftor, rivna
2 tsk paprikapulver
1 tsk gochugaru, koreansk chilipulver
1 citron, zest
1 kruka persilja, finhackad
1 bananscharlottenlök, finhackad
1 msk dijonsenap
salt och svartpeppar
Såhär gör du
- Örtsmör. Vispa samtliga ingredienser till ett fluffigt smör. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen.
- Potatissallad: sätt ugnen på 200°C. Lägg potatisen på en plåt, krydda med olivolja, salt och rosmarin. Ugnsrosta tills gyllene, cirka 30 minuter. Rör runt då och då. När fem minuter kvarstår, lägg in haricot vertsen.
- Blanda ingredienserna till vinägretten. Skiva schalottenlöken tunt. Hyvla zucchinin på längden med en potatisskalare. Vänd ihop potatis och haricot verts med zucchiniremsor, schalottenlök och vinägrett.
- Kycklingschnitzel: halvera kycklingbrösten så du får 8 filéer. Lägg mellan bakplåtspapper och banka tunna. Salta och peppra båda sidorna. Panera kycklingen i vetemjöl, vispat ägg och sist panko. Stek i rikligt med rapsolja på båda sidorna tills gyllenbrun och genomstekt.
- Servera den frasiga kycklingschnitzeln med potatissallad, örtsmör och en klyfta av citronen som blev kvar när du gjorde örtsmöret. Toppa med härliga örter.