Smakrikt kycklingspett med lite sting av jalapeño och vitlök är enkla att gilla. De passar perfekt till en tomatdoftande bulgursallad och en len vitlökscrème. Bjud några vänner och grillkvällen är fulländad.
4 portioner
Tillagningstid: 45 minuter
- 1 förpackning Lönneberga Kycklingspett Jalapeño & Vitlök (á 480g)
Bulgursallad
- 4 dl bulgur
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk torkad basilika
- 2 msk rapsolja
- ½ gurka
- 150 g cocktailtomater
- 1 röd paprika
- 1 rödlök
- 200 g bladpersilja
- 1 citron
- ½ dl olivolja
- salt
Vitlökskräm
- 2 dl smetana
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- salt
Såhär gör du
- Bulgursallad: stek tomatpuré i en kastrull tillsammans med rapsolja och basilika i 2 minuter. Häll i vatten till fyra dl bulgur enligt anvisning på förpackningen. När tomatbuljongen börjat koka, häll i bulgur och lägg på lock. Stäng av värmen helt och låt stå i 10 minuter tills bulguren svält upp och allt vatten absorberats. Lyft bort locket och låt svalna något. Finhacka alla grönsakerna och lägg i en stor skål, smaksätt med juice från en citron, olivolja och salt. Vänd sedan ner den ljumna tomatbulguren.
- Vitlökskräm: blanda smetana med riven vitlök och några nypor salt. Toppa med olivolja.
- Kyckling: grilla kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen.
- Servering: servera spetten med bulgursallad och en klick vitlökskräm.