Kycklingtaco á la Lönneberga

35 min
8
Lönneberga_kycklingfärs_kycklingtacos.jpg

Tacos är alltid rätt, här på kycklingfärs med egen kryddblandning och en kikärtscrème som vi vågar lova faller de flesta i smaken. Vi lagar mycket taco när vi ändå är igång, perfekt bjudmat och blir det färs över så går det jättebra att servera även dagen efter eller frysa in.

Ingredienser

1 pkt Kycklingfärs 800 g

1-2 vitlöksklyftor

1,5 tsk spiskummin

600 g krossade tomater

0,75 tsk chiliflakes

olja och salt

Kikärtscrème

375 g kikärtor

3 msk pressad citronjuice

1,5 msk olivolja

1,5 msk vatten

3 msk finhackad mynta

salt

Till servering

16 tortillabröd

16 romansalladsblad

1,5 dl gräddfil

150 g riven ost

Såhär gör du

  1. Kikärtscrème: mixa alla ingredienserna till kikärtscrèmen förutom mynta och smaka av med salt. Rör ner myntan.
  2. Tacofärs: värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn kycklingfärsen i olja några minuter till fin färg. Riv och tillsätt vitlöken, spiskummin, chiliflakes och de krossade tomaterna. Låt puttra sakta i stekpannan 10 minuter och smaka av med salt. Tillsätt lite vatten om det känns för torrt.
  3. Servera: lägg allt i valfri ordning i ditt tortillabröd. Njut.