Kycklingtaco á la Lönneberga

Tacos är alltid rätt, här på kycklingfärs med egen kryddblandning och en kikärtscrème som vi vågar lova faller de flesta i smaken. Vi lagar mycket taco när vi ändå är igång, perfekt bjudmat och blir det färs över så går det jättebra att servera även dagen efter eller frysa in.
Ingredienser
1 pkt Kycklingfärs 800 g
1-2 vitlöksklyftor
1,5 tsk spiskummin
600 g krossade tomater
0,75 tsk chiliflakes
olja och salt
Kikärtscrème
375 g kikärtor
3 msk pressad citronjuice
1,5 msk olivolja
1,5 msk vatten
3 msk finhackad mynta
salt
Till servering
16 tortillabröd
16 romansalladsblad
1,5 dl gräddfil
150 g riven ost
Såhär gör du
- Kikärtscrème: mixa alla ingredienserna till kikärtscrèmen förutom mynta och smaka av med salt. Rör ner myntan.
- Tacofärs: värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn kycklingfärsen i olja några minuter till fin färg. Riv och tillsätt vitlöken, spiskummin, chiliflakes och de krossade tomaterna. Låt puttra sakta i stekpannan 10 minuter och smaka av med salt. Tillsätt lite vatten om det känns för torrt.
- Servera: lägg allt i valfri ordning i ditt tortillabröd. Njut.