Kycklingteriyaki

20 min
4
Lönneberga_240115_naturellkyckling_sverigesmästerkock_receptbild_teriyaki_hand_52106.jpg

Kycklinglårfilé i mindre bitar stekta till perfektion i en enkel, hemgjord teriyakisås. Det är lätt att bli en mästare på smaker med det här receptet. Testa det redan idag.

Ingredienser

1 pkt Lårfilé 630g

3 vitlöksklyftor, skivade

1/2 dl sake (1 msk risvinäger + 2 msk vatten)

1/2 dl mirin

3 msk japansk sojasås

1/2 dl socker

1/2 dl vatten

3 delade salladslökar

Till servering

kokt ris

majonnäs

rostade sesamfrön

Såhär gör du

  1. Kyckling: skiva kycklingen i mindre bitar och fräs i en het stekpanna tills den får färg. Lägg i vitlök, sake, mirin, soja, socker och vatten. Låt puttra på hög värme 5-8 minuter tills det blir en tjock sås, lite som en glaze. Lägg i den delade salladslöken sista minuten.
  2. Servera: lägg ris på en tallrik och toppa med teriyakikycklingen, en klick majonnäs och rostade sesamfrön.