Kycklingteriyaki
Kycklinglårfilé i mindre bitar stekta till perfektion i en enkel, hemgjord teriyakisås. Det är lätt att bli en mästare på smaker med det här receptet. Testa det redan idag.
Ingredienser
1 pkt Lårfilé 630g
3 vitlöksklyftor, skivade
1/2 dl sake (1 msk risvinäger + 2 msk vatten)
1/2 dl mirin
3 msk japansk sojasås
1/2 dl socker
1/2 dl vatten
3 delade salladslökar
Till servering
kokt ris
majonnäs
rostade sesamfrön
Såhär gör du
- Kyckling: skiva kycklingen i mindre bitar och fräs i en het stekpanna tills den får färg. Lägg i vitlök, sake, mirin, soja, socker och vatten. Låt puttra på hög värme 5-8 minuter tills det blir en tjock sås, lite som en glaze. Lägg i den delade salladslöken sista minuten.
- Servera: lägg ris på en tallrik och toppa med teriyakikycklingen, en klick majonnäs och rostade sesamfrön.