Kycklingwok med lime

30 min
4
Lönneberga_innerfile_bitar_kycklingwok_med_lime.jpg

Wok är en av de vanligaste kycklingrätterna i Sverige, vi smaksätter vår med lime och toppar med kokos. Du som vill serverar ris till.

Ingredienser

1 pkt Innerfilé 500g

1 paprika

1 morot

1 rödlök

100 g mungbönor

150 g bambuskott

2 msk ostronsås

1 msk pressad limejuice

1 tsk sambal oelek

olja och salt

Till servering

kokosflakes

basmatiris

Såhär gör du

  1. Ris: koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Wok: strimla paprikan. Skala och skiva moroten tunt. Skala, dela och skiva rödlöken i tunna strimlor. Värm en stor stekpanna, eller wokpanna om du har, till högsta temperatur. Dela kycklingen om du önskar mindre bitar. Stek sedan kycklingen i rikligt med olja 1–2 minuter. Tillsätt därefter alla grönsaker och stek i ytterligare 5 minuter. Tillsätt ostronsås, limejuic och sambal oelek. Vänd runt allt ordentligt och smaka av med salt.
  3. Servering: servera kycklingen med basmatiris och toppa med lite kokosflakes.