Wok är en av de vanligaste kycklingrätterna i Sverige, vi smaksätter vår med lime och toppar med kokos. Du som vill serverar ris till.
4 portioner
30 minuter
- 1 paket Lönneberga Kyckling Tunna Innerfilé, bitar 500 g
- 1 paprika
- 1 morot
- 1 rödlök
- 100 g mungbönor
- 150 g bambuskott
- 2 msk ostronsås
- 1 msk pressad limejuice
- 1 tsk sambal oelek
- olja och salt
Till servering
Såhär gör du
- Ris: koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Wok: strimla paprikan. Skala och skiva moroten tunt. Skala, dela och skiva rödlöken i tunna strimlor. Värm en stor stekpanna, eller wokpanna om du har, till högsta temperatur. Dela kycklingen om du önskar mindre bitar. Stek sedan kycklingen i rikligt med olja 1–2 minuter. Tillsätt därefter alla grönsaker och stek i ytterligare 5 minuter. Tillsätt ostronsås, limejuic och sambal oelek. Vänd runt allt ordentligt och smaka av med salt.
- Servering: servera kycklingen med basmatiris och toppa med lite kokosflakes.