Kycklingwok med lime

Wok är en av de vanligaste kycklingrätterna i Sverige, vi smaksätter vår med lime och toppar med kokos. Du som vill serverar ris till.

4 portioner

30 minuter

  • 1 paket Lönneberga Kyckling Tunna Innerfilé, bitar 500 g
  • 1 paprika
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 100 g mungbönor
  • 150 g bambuskott
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk pressad limejuice
  • 1 tsk sambal oelek
  • olja och salt

Till servering

  • kokosflakes
  • basmatiris

Såhär gör du

  1. Ris: koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Wok: strimla paprikan. Skala och skiva moroten tunt. Skala, dela och skiva rödlöken i tunna strimlor. Värm en stor stekpanna, eller wokpanna om du har, till högsta temperatur. Dela kycklingen om du önskar mindre bitar. Stek sedan kycklingen i rikligt med olja 1–2 minuter. Tillsätt därefter alla grönsaker och stek i ytterligare 5 minuter. Tillsätt ostronsås, limejuic och sambal oelek. Vänd runt allt ordentligt och smaka av med salt.
  3. Servering: servera kycklingen med basmatiris och toppa med lite kokosflakes.