Lårfilé med krämig bönotto

Här kompletterar vi vår smakrika lårfilé med bönor som vi tar till en helt ny nivå i en härlig bönotto. Det formligen osar vardagsklassiker om denna, och det går snabbt att laga också.
Ingredienser
1 pkt Lårfilé 630g
Bönotto
2 schalottenlökar
800 g stora vita bönor
1 msk kycklingfond (koncentrerad)
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl crème fraiche
1 kruka körvel
1 kruka persilja
10 körsbärstomater
salt och peppar
olivolja
Såhär gör du
- Kyckling: salta och peppra kycklingen runt om. Stek i en het stekpanna till fin färg och laga klart i ugnen på 150 grader till en innertemperatur på 72 grader.
- Bönotto: hacka schalottenlöken fint, hetta upp olivolja i en kastrull och stek löken mjuk - men den ska inte ta färg. Låt de vita bönorna rinna av ordentligt i ett durkslag, och tillsätt dem till löken tillsammans med kycklingfond, vinäger och crème fraiche. Låt sjuda i någon minut. Dela tomaterna i kvartar och lägg i. Hacka örterna fint och vänd ner dem i slutet, men spara lite till garnering.
- Servering: i en lite djupare tallrik med bönorna i botten och fint skuren kyckling ovanpå.