Lårfilé med krämig bönotto

30 min
4
Lönneberga_lårfilé_bönotto.jpg

Här kompletterar vi vår smakrika lårfilé med bönor som vi tar till en helt ny nivå i en härlig bönotto. Det formligen osar vardagsklassiker om denna, och det går snabbt att laga också.

Ingredienser

1 pkt Lårfilé 630g

Bönotto

2 schalottenlökar

800 g stora vita bönor

1 msk kycklingfond (koncentrerad)

1 tsk vitvinsvinäger

2 dl crème fraiche

1 kruka körvel

1 kruka persilja

10 körsbärstomater

salt och peppar

olivolja

Såhär gör du

  1. Kyckling: salta och peppra kycklingen runt om. Stek i en het stekpanna till fin färg och laga klart i ugnen på 150 grader till en innertemperatur på 72 grader.
  2. Bönotto: hacka schalottenlöken fint, hetta upp olivolja i en kastrull och stek löken mjuk - men den ska inte ta färg. Låt de vita bönorna rinna av ordentligt i ett durkslag, och tillsätt dem till löken tillsammans med kycklingfond, vinäger och crème fraiche. Låt sjuda i någon minut. Dela tomaterna i kvartar och lägg i. Hacka örterna fint och vänd ner dem i slutet, men spara lite till garnering.
  3. Servering: i en lite djupare tallrik med bönorna i botten och fint skuren kyckling ovanpå.