Libanesisk kycklingfest

Visst är det så att många smaker gör måltiden lite godare? Här har vi utgått ifrån vår färdiga grillmix med både spett och klubbor i två olika smaksättningar och adderat plockmat med inspiration från det libanesiska köket.
Ingredienser
1 pkt grillmix
4 libabröd
Myntabulgur
2 dl bulgur
3 msk pressad citronsaft
2 msk olivolja
1 dl hackad mynta
salt
Syrad rödlöksallad
1 rödlök
1 msk pressad citronsaft
1 msk hackad persilja
salt
Paprikahummus
1-2 vitlöksklyftor
500 g kokta kikärtor
1/2 dl tahini (sesampasta)
200 g rostad paprika på burk
1/2 dl pressad citronsaft
1/2 dl olivolja
salt
Vitlöksyoghurt
1 vitlöksklyfta
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk hackad persilja
salt
Såhär gör du
- Myntabulgur: koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Låt den svalna och blanda med citronsaft, olivolja och mynta. Smaka av med salt.
- Syrad rödlöksallad: skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med citronsaft, persilja och en nypa salt.
- Paprikahummus: riv vitlök och mixa samtliga ingredienser till hummusen. Smaka av med salt.
- Vitlöksyoghurt: riv vitlöken och blanda ihop ingredienserna. Ställ svalt till servering.
- Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen. Grilla även bröden någon minut på slutet.
- Servering: servera kyckling och bröd med alla goda tillbehör i skålar och låt alla bygga sin perfekta tallrik.