Libanesisk kycklingfest

45 min
4
Lonneberga_Grill_240307_Grillmix_52761.tif_px2500.png

Visst är det så att många smaker gör måltiden lite godare? Här har vi utgått ifrån vår färdiga grillmix med både spett och klubbor i två olika smaksättningar och adderat plockmat med inspiration från det libanesiska köket.

Ingredienser

1 pkt grillmix

4 libabröd

Myntabulgur

2 dl bulgur

3 msk pressad citronsaft

2 msk olivolja

1 dl hackad mynta

salt

Syrad rödlöksallad

1 rödlök

1 msk pressad citronsaft

1 msk hackad persilja

salt

Paprikahummus

1-2 vitlöksklyftor

500 g kokta kikärtor

1/2 dl tahini (sesampasta)

200 g rostad paprika på burk

1/2 dl pressad citronsaft

1/2 dl olivolja

salt

Vitlöksyoghurt

1 vitlöksklyfta

2 dl matlagningsyoghurt

2 msk hackad persilja

salt

Såhär gör du

  1. Myntabulgur: koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Låt den svalna och blanda med citronsaft, olivolja och mynta. Smaka av med salt.
  2. Syrad rödlöksallad: skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med citronsaft, persilja och en nypa salt.
  3. Paprikahummus: riv vitlök och mixa samtliga ingredienser till hummusen. Smaka av med salt.
  4. Vitlöksyoghurt: riv vitlöken och blanda ihop ingredienserna. Ställ svalt till servering.
  5. Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen. Grilla även bröden någon minut på slutet.
  6. Servering: servera kyckling och bröd med alla goda tillbehör i skålar och låt alla bygga sin perfekta tallrik.