Visst är det så att många smaker gör måltiden lite godare? Här har vi utgått ifrån vår färdiga grillmix med både spett och klubbor i två olika smaksättningar och adderat plockmat med inspiration från det libanesiska köket.
4 portioner
45 minuter
- 1 förpackning Lönneberga Grillmix (á 620g)
- 4 libabröd
Myntabulgur
- 2 dl bulgur
- 3 msk pressad citronsaft
- 2 msk olivolja
- 1 dl hackad mynta
- salt
Syrad rödlöksallad
- 1 rödlök
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 msk hackad persilja
- salt
Paprikahummus
- 1-2 vitlöksklyftor
- 500 g kokta kikärtor
- ½ dl tahini (sesampasta)
- 200 g rostad paprika på burk
- ½ dl pressad citronsaft
- ½ dl olivolja
- salt
Vitlöksyoghurt
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 2 msk hackad persilja
- salt
Såhär gör du
- Myntabulgur: koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Låt den svalna och blanda med citronsaft, olivolja och mynta. Smaka av med salt.
- Syrad rödlöksallad: skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med citronsaft, persilja och en nypa salt.
- Paprikahummus: riv vitlök och mixa samtliga ingredienser till hummusen. Smaka av med salt.
- Vitlöksyoghurt: riv vitlöken och blanda ihop ingredienserna. Ställ svalt till servering.
- Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen. Grilla även bröden någon minut på slutet.
- Servering: servera kyckling och bröd med alla goda tillbehör i skålar och låt alla bygga sin perfekta tallrik.