Libanesisk kycklingfest

Visst är det så att många smaker gör måltiden lite godare? Här har vi utgått ifrån vår färdiga grillmix med både spett och klubbor i två olika smaksättningar och adderat plockmat med inspiration från det libanesiska köket.

4 portioner

45 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Grillmix (á 620g)
  • 4 libabröd

Myntabulgur

  • 2 dl bulgur
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl hackad mynta
  • salt

Syrad rödlöksallad

  • 1 rödlök
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk hackad persilja
  • salt

Paprikahummus

  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 500 g kokta kikärtor
  • ½ dl tahini (sesampasta)
  • 200 g rostad paprika på burk
  • ½ dl pressad citronsaft
  • ½ dl olivolja
  • salt

Vitlöksyoghurt

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk hackad persilja
  • salt

Såhär gör du

  1. Myntabulgur: koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Låt den svalna och blanda med citronsaft, olivolja och mynta. Smaka av med salt.
  2. Syrad rödlöksallad: skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med citronsaft, persilja och en nypa salt.
  3. Paprikahummus: riv vitlök och mixa samtliga ingredienser till hummusen. Smaka av med salt.
  4. Vitlöksyoghurt: riv vitlöken och blanda ihop ingredienserna. Ställ svalt till servering.
  5. Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen. Grilla även bröden någon minut på slutet.
  6. Servering: servera kyckling och bröd med alla goda tillbehör i skålar och låt alla bygga sin perfekta tallrik.