Medelhavskyckling med melonsallad

45 min
4
Puff-file-louise.png

En somrig kombination av medelhavssmaker där vår örtiga kyckling och solmogen, söt melon möter en härlig fetaostkräm. Smakmagi!

Ingredienser

1 frp Tunna filéer BBQ Örter & Chili

1 dl medelstora kapris

1 burk (290 g) olivmix utan kärnor

Melonsallad

1 huvudsallad

1 cantaloupemelon

2 citroner

1/2 tsk nymalen svartpeppar

1/2 tsk flingsalt

1 msk olivolja

1 kruka dragon

1 kruka basilika

Fetaostkräm

100 g fetaost

1 1/2 dl neutral rapsolja

1 ägg

2 tsk citronsaft

1 msk vatten

1 tsk honung

2 krm salt

Såhär gör du:

  1. Fetaostkräm: mixa fetaost och olja slät, ställ åt sidan. I en hög kanna - mixa ägg, citronsaft, vatten, honung och salt. Tillsätt fetaostoljan i en tunn stråle under mixning tills såsen binder till majonnäs.
  2. Melonsallad: lägg salladsbladen på ett stort fat. Dela, och kärna ur melonen. Skär varje halva i 8 klyftor. Gör 4 snitt i varje klyfta och lägg på salladen.
  3. Dela en citron på hälften och den andra i 4 klyftor. Grilla någon minut och pressa den halverade citronen över salladen. Ringla över olivolja och toppa med plockade blad av dragon och basilika. Salta och peppra efter smak.
  4. Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisning på förpackningen. Lägg på ett fat och toppa med kapris, oliver och de grillade citronklyftorna.
  5. Servera kycklingen med den fräscha melonsalladen och fetaostkrämen.