Råraka Kyckling Ministeak

50 min
4
Lonneberga_01_mini_steak_raraka_0016.jpg

Krispigt stekt Kyckling Ministeak på råraka med currymajonnäs och picklad rödlök. Smaksäkert, supergott och lättlagat. Testa redan idag!

Ingredienser

1 pkt Ministeak 650 g

olivolja

salt och svartpeppar

Currymajo

1 äpple

200 g majonnäs

1 tsk gul curry

Råraka

600 g potatis

olivolja

smör

salt

Till servering

150 g avhälld picklad rödlök

65 g småbladig sallad

Såhär gör du

  1. Kyckling: tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Currymajo: riv äpple och blanda med majonnäs och curry. Smaka av med salt.
  3. Råraka: finstrimla eller grovriv potatisen. Blanda med en nypa salt och ställ åt sidan några minuter. När potatisen börjar släppa vatten kramar du försiktigt bort vätskan. Dela upp i fyra rårakor. Stek en råraka i taget på medelvärme 5 minuter per sida i rikligt med olja och smör till en gyllene och knaprig yta.
  4. Servering: lägg rårakorna på 4 tallrikar. Tranchera och lägg kycklingen ovanpå. Toppa med picklad rödlök och lite småbladig sallad. Servera med currymajo.

 

Tips! Om du vill spara tid så stek två lite större rårakor som du sedan delar på mitten.