Panerad kycklingfilé med citronpasta

40 min
4 portioner
IMG_6875.jpeg

Den perfekta rätten när man vill göra vardagen lite extra smakrik – krispigt panerad kycklingbröstfilé med en krämig citronpasta och friterade salviablad.

Ingredienser

1 pkt Bröstfilé 700g

1/2 liter rapsolja till fritering

400 g pasta

salviablad

Panering

3 dl vetemjöl

2 ägg

3 dl panko

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

1 tsk lökpulver

Pastasås

5 dl vispgrädde

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk kycklingfond

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

1/2 dl citronsaft

smör till stekning

Såhär gör du

  1. Pasta: koka upp rikligt med vatten, salta väl. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  2. Pastasås: finhacka lök och vitlök. Stek mjuk i smör på medelhög värme. Tillsätt grädde, fond och kryddor. Koka upp, sänk värmen och låt puttra 10 minuter tills såsen tjocknar något. Häll i citronsaft och smaka av. Vänd ner den avrunna pastan och blanda väl.
  3. Panerad kyckling: blanda vetemjöl och kryddor på en tallrik, vispa upp två ägg på en annan tallrik och häll panko på en tredje. Panera kycklingen genom att doppa den i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Fritera i olja som håller ungefär 160 grader. Kycklingen är klar när den är genomstekt och innertemperaturen är 72 grader.
  4. Friterad salvia: fritera salviabladen i samma panna. Pass på, det tar bara 2-3 sekunder.
  5. Servering: fördela pastan i fyra tallrikar och toppa med frasig kyckling och salvia. Avsluta med att riva över parmesan.