Panerad kycklingfilé med citronpasta

Den perfekta rätten när man vill göra vardagen lite extra smakrik – krispigt panerad kycklingbröstfilé med en krämig citronpasta och friterade salviablad.
Ingredienser
1 pkt Bröstfilé 700g
1/2 liter rapsolja till fritering
400 g pasta
salviablad
Panering
3 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl panko
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk lökpulver
Pastasås
5 dl vispgrädde
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk kycklingfond
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1/2 dl citronsaft
smör till stekning
Såhär gör du
- Pasta: koka upp rikligt med vatten, salta väl. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
- Pastasås: finhacka lök och vitlök. Stek mjuk i smör på medelhög värme. Tillsätt grädde, fond och kryddor. Koka upp, sänk värmen och låt puttra 10 minuter tills såsen tjocknar något. Häll i citronsaft och smaka av. Vänd ner den avrunna pastan och blanda väl.
- Panerad kyckling: blanda vetemjöl och kryddor på en tallrik, vispa upp två ägg på en annan tallrik och häll panko på en tredje. Panera kycklingen genom att doppa den i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Fritera i olja som håller ungefär 160 grader. Kycklingen är klar när den är genomstekt och innertemperaturen är 72 grader.
- Friterad salvia: fritera salviabladen i samma panna. Pass på, det tar bara 2-3 sekunder.
- Servering: fördela pastan i fyra tallrikar och toppa med frasig kyckling och salvia. Avsluta med att riva över parmesan.