Panino Salami Deluxe
När det kommer till mackor är italienarna verkligen i framkant, så vi har sneglat mot Italien och skapat denna smakrika salamimacka extra allt med ett rejält lagar Lindösalami Soltorkad Tomat tillsammans med stracciatella med citronsmak och söta bitar av melon. Magnifico!
Ingredienser
1 pkt Lindösalami Soltorkad Tomat 90g
4 skivor surdegsbröd
1/2 cantaloupemelon, skalad
1/2 citron, rivet skal och saft
2 msk flytande honung
1 tsk chiliflakes, mortlade
1 msk olivolja
30 g pinjenötter
1 vitlöksklyfta
65 g ruccola
1 kruka basilika, plockade blad
flingsalt
Stracciatella
2 mozzarella (á 125 g)
1 dl vispgrädde
1/2 citron, rivet skal och saft
1/2 tsk salt
Såhär gör du
- Sätt ugnen på 225°C, varmluft.
- Stracciatella: mosa mozzarella, grädde, citronskal, citronsaft och salt till en kräm.
- Skiva melonen och blanda med citronskal och citronsaft. Blanda honung och chiliflakes.
- Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Lägg pinjenötterna vid sidan på samma plåt. Rosta i mitten av ugnen i 6-8 minuter tills brödet och nötterna fått en gyllene färg.
- Dela vitlöken och ”raspa” över 3-4 gånger på brödytan. Mortla pinjenötterna lätt.
- Bred stracciatella på brödskivorna och toppa med ruccola och basilika. Lägg på melon och salami. Ringla över honung, toppa med pinjenötter och flingsalt.