Panino Salami Deluxe

När det kommer till mackor är italienarna verkligen i framkant, så vi har sneglat mot Italien och skapat denna smakrika salamimacka extra allt med ett rejält lagar Lindösalami Soltorkad Tomat tillsammans med stracciatella med citronsmak och söta bitar av melon. Magnifico!

4 mackor

30 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Lindösalami Soltorkad Tomat (á 90 g)
  • 4 skivor surdegsbröd
  • ½ cantaloupemelon, skalad
  • ½ citron, rivet skal och saft
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk chiliflakes, mortlade
  • 1 msk olivolja
  • 30 g pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 65 g ruccola
  • 1 kruka basilika, plockade blad
  • flingsalt

Stracciatella

  • 2 mozzarella (á 125 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • ½  citron, rivet skal och saft
  • ½  tsk salt

Såhär gör du 

  1. Sätt ugnen på 225°C, varmluft.
  2. Stracciatella: mosa mozzarella, grädde, citronskal, citronsaft och salt till en kräm.
  3. Skiva melonen och blanda med citronskal och citronsaft. Blanda honung och chiliflakes.
  4. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Lägg pinjenötterna vid sidan på samma plåt. Rosta i mitten av ugnen i 6-8 minuter tills brödet och nötterna fått en gyllene färg.
  5. Dela vitlöken och ”raspa” över 3-4 gånger på brödytan. Mortla pinjenötterna lätt.
  6. Bred stracciatella på brödskivorna och toppa med ruccola och basilika. Lägg på melon och salami. Ringla över honung, toppa med pinjenötter och flingsalt.