När det kommer till mackor är italienarna verkligen i framkant, så vi har sneglat mot Italien och skapat denna smakrika salamimacka extra allt med ett rejält lagar Lindösalami Soltorkad Tomat tillsammans med stracciatella med citronsmak och söta bitar av melon. Magnifico!
4 mackor
30 minuter
- 1 förpackning Lönneberga Lindösalami Soltorkad Tomat (á 90 g)
- 4 skivor surdegsbröd
- ½ cantaloupemelon, skalad
- ½ citron, rivet skal och saft
- 2 msk flytande honung
- 1 tsk chiliflakes, mortlade
- 1 msk olivolja
- 30 g pinjenötter
- 1 vitlöksklyfta
- 65 g ruccola
- 1 kruka basilika, plockade blad
- flingsalt
Stracciatella
- 2 mozzarella (á 125 g)
- 1 dl vispgrädde
- ½ citron, rivet skal och saft
- ½ tsk salt
Såhär gör du
- Sätt ugnen på 225°C, varmluft.
- Stracciatella: mosa mozzarella, grädde, citronskal, citronsaft och salt till en kräm.
- Skiva melonen och blanda med citronskal och citronsaft. Blanda honung och chiliflakes.
- Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Lägg pinjenötterna vid sidan på samma plåt. Rosta i mitten av ugnen i 6-8 minuter tills brödet och nötterna fått en gyllene färg.
- Dela vitlöken och ”raspa” över 3-4 gånger på brödytan. Mortla pinjenötterna lätt.
- Bred stracciatella på brödskivorna och toppa med ruccola och basilika. Lägg på melon och salami. Ringla över honung, toppa med pinjenötter och flingsalt.