Pastasallad med kyckling

20 min
4 portioner
Enkel_pastasallad_med_kyckling_HEMSIDA.jpg

Den här fräscha pastasalladen med kyckling kryddad med basilika, citron och vitlök fixar du lätt samtidigt som kycklingen går klar på grillen.

Ingredienser

1 pkt Bröstfilé 700g

Pastasallad

300 g torkad pasta

250 g kokta kronärtskockshjärtan

4 salladslökar (alternativt 2 färsklökar)

200 g semitorkade körsbärstomater

3 msk olivolja

2 msk äppelcidervinäger

salt och svartpeppar

parmesanost och basilika

Såhär gör du

  1. Pastasallad: koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och kyl därefter ner den. Dela kronärtskockshjärtana i 4 delar vardera. Strimla salladslöken. Blanda pasta, konärtskockshjärtan, lök, körsbärstomater, olivolja och äppelcidervinäger. Smaka av med salt och svartpeppar. Riv över rikligt med parmesanost och toppa med några färska basilikablad.  

  2. Kyckling: krydda enligt smak (till exempel med salt och peppar eller gör en marinad med olja, citron, riven vitlök, salt och peppar). Grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.   

  3. Servera: servera den nygrillade kycklingen till pastasalladen.