Pastasallad med kyckling

Den här fräscha pastasalladen med kyckling kryddad med basilika, citron och vitlök fixar du lätt samtidigt som kycklingen går klar på grillen.
Ingredienser
1 pkt Bröstfilé 700g
Pastasallad
300 g torkad pasta
250 g kokta kronärtskockshjärtan
4 salladslökar (alternativt 2 färsklökar)
200 g semitorkade körsbärstomater
3 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
salt och svartpeppar
parmesanost och basilika
Såhär gör du
-
Pastasallad: koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och kyl därefter ner den. Dela kronärtskockshjärtana i 4 delar vardera. Strimla salladslöken. Blanda pasta, konärtskockshjärtan, lök, körsbärstomater, olivolja och äppelcidervinäger. Smaka av med salt och svartpeppar. Riv över rikligt med parmesanost och toppa med några färska basilikablad.
-
Kyckling: krydda enligt smak (till exempel med salt och peppar eller gör en marinad med olja, citron, riven vitlök, salt och peppar). Grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
-
Servera: servera den nygrillade kycklingen till pastasalladen.