Pastejhöjdare

15 min
2 pastejhöjdare
smorgastarta-pastej_lonneberga_22021736244_original_highres_print.tif_px2500.png

Istället för att äta många leverpastejssmörgåsar tycker vi att du ska bre alla samtidigt och bygga en pastejhöjdare. Krydda med ett lager skinkröra och du har en riktig härlig macka att sätta tänderna i.

Ingredienser

1 pkt Bredbar Leverpastej Original 200g

8 skivor valfritt bröd

sallad

Skink- & purjolöksröra

1 pkt Basturökt Skinka 105g

1 bit purjolök

färskost

salt & svartpeppar

Topping

färskost

gurka, skivad

färsk persilja

rödbetsgroddar

Såhär gör du 

  1. Skink- & purjolöksröra: rör ihop hackad skinka, hackad purjolök och några matskedar färskost. Salta och peppra efter smak.
  2. Förbered dina mackor: lägg ut de åtta brödskivorna. Bred ett generöst lager Lönneberga Bredbar Leverpastej på fyra av dem och toppa med ett salladsblad, klicka ut skink- & purjolöksröran på två andra och bred färskost på de två sista.
  3. Bygg din pastejhöjdare: lägg ett bröd med pastej i botten, därefter brödet med skink- & purjolöksröra, sedan det andra med pastej och brödet med färskost. Upprepa för att få två mackor. Garnera med tunt skivad gurka, färsk persilja och rödbetsgroddar.