Pyttipanna med kyckling och alla goda rotsaker du har hemma

Ingredienser
1 pkt Bröstfilé 700g
olja att steka i
salt & peppar
4 ägg
Pytt
400 g potatis
300 g butternutpumpa
200 g palsternacka
1 gul lök
200 g svamp
1 tsk timjan
salt & peppar
olja
Riven rödbetssallad
2 stora färska rödbetor
2 äpplen
2 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
1 dl persilja
1 dl solroskärnor
salt
Såhär gör du
- Pytt: skala och skär potatis, pumpa och palsternacka i små bitar. Skala och hacka löken. Skär svampen i bitar. Lägg ut allt på en stor plåt. Krydda med timjan, salt och peppar. Ringla över olja och blanda om väl. Ugnsbaka i cirka 30 minuter eller tills alla rotsaker känns mjuka. Rör om efter halva tiden.
- Kyckling: skär kycklingen i bitar, krydda med salt och peppar. Stek i olja tills de fått fin färg och är helt genomstekta. Blanda de stekta kycklingbitarna med de ugnsrostade rotsakerna.
- Rödbetssallad: skala rödbetor och äpple. Grovriv på ett rivjärn. Ha upp i en skål och ringla över olja och vinäger. Hacka persiljan och ha i tillsammans med solroskärnor Smaka av med salt.
- Servering: servera med stekt ägg och den rivna rödbetssalladen. Toppa gärna din kycklingpyttipanna med lite ruccola, grön- eller svartkål om du har det hemma.