Ramen med smakrika kycklingbollar

Smakrika kycklingbollar med miso- och ingefära i en mustig ramen. Lite matlagning med stor smak.
Receptet innehåller sojamarinerade ägg, jättegott men de ska ligga i marinad ganska länge. Så om du inte har tid att vänta fyra timmar eller har förberett äggen dagen innan så serverar du vanliga kokta ägg eller hoppar över äggen helt.
Ingredienser
200 g äggnudlar
100 g färsk spenat
50 g champinjoner
2 msk rostade sesamfrön
olja till stekning
Kycklingbollar
1 pkt Kycklingfärs 800 g
1 msk misopasta
1,5 msk farinsocker
2 tsk riven ingefära
1 tsk sesamolja
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
Sojamarinerade ägg
4 kokta ägg
1,5 dl japansk soja
3 msk socker
Buljong
1,5 liter hönsbuljong
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk ingefära, riven
1 msk japansk soja
Såhär gör du
- Sojamarinerade ägg: blanda ingredienserna till marinaden. Lägg ner äggen och marinera i minst 4 timmar. Vänd äggen några gånger under tiden.
- Kycklingbollar: blanda kycklingfärs med övriga ingredienser. Med blöta händer formar du sedan färsen till små bollar. Stek i olja tills de är genomstekta.
- Svamp: fräs svampen gyllene i olja.
- Äggnudlar: koka enligt instruktionerna på förpackningen. Sila av vattnet.
- Buljong: koka upp buljongen med vitlök, ingefära och soja.
- Servering: fördela äggnudlarna i fyra skålar tillsammans med svamp och spenat. Häll på buljongen, toppa med kycklingbollar och ägghalvor. Garnera med sesamfrön.