Salamibaguette med soltorkade tomater
15 min

En matig picknickmacka med mycket smak, men fortfarande försvinnande enkel att slänga ihop när ni ska iväg. Recept av Linnéas Skafferi.
Ingredienser
1 pkt Lindösalami Soltorkad Tomat 90g
1 baguette
200 g naturell färskost
1 dl naturell turkisk yoghurt
1 liten röd lök
135 g soltorkade tomater i olja
1/2 dl färsk gräslök
örtsalt och svartpeppar
Såhär gör du:
- Blanda färskost med naturell yoghurt.
- Skala och finhacka rödlök och gräslök.
- Häll av oljan och finhacka de soltorkade tomaterna.
- Blanda ned rödlök, gräslök och soltorkade tomater i färskoströran. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt gärna detta stå i kylen någon timme så kommer smakerna fram bättre.
- Dela baguetten i 4 lika stora bitar.
- Fördela skivor av Lönnebera Lindösalami i bröden. Lägg i ruccola och ha sist i färskoströran.
Linnéas Skafferi tipsar
Tack vare att salamin ligger som ett skyddande lager blir inte brödet uppblött, vilket betyder att du kan göra iordning de här picknickmackorna i god tid innan ni ska iväg. Bra va?