Säsongens kycklingpasta

Kycklingpasta är en klassiker till vardagsmiddagen med familjen och perfekt när du får besök. Här kommer en variant där du väljer grönsaker efter säsong och utifrån vad du har hemma.
Ingredienser
1 pkt Innerfilé 500g
1 gul lök
1 dl syrad grädda
1 msk kycklingfond (koncentrerad)
3 vitlöksklyftor
400 g pasta
2 dl pastavatten
olivolja
salt och peppar
grönsaker efter säsong (se exempel nedan)
Såhär gör du
- Pasta: koka upp rikligt med välsaltat vatten och koka pastan. Häll av den cirka 3 minuter innan den är klar. Spara 2 dl pastavatten.
- Sås: hacka gul lök och stek mjuk i olivolja i en djupare stekpanna. Skär ner vitlöken tunt, använd gärna en mandolin, och lägg i en stekpanna. Ta de grönsaker du valt för säsongen och dela dem i lagom storlek och tillsätt i stekpannan. Addera den kokta pastan och pastavattnet, låt det reducera något. Häll i fond och syrade grädde, låt koka samman. Smaka av med salt och peppar.
- Kyckling: salta och peppra kycklingen runtom, stek i olivolja till fin färg.
- Servera gärna på ett stort serveringsfat som du toppar med lite färska örter, exempelvis persilja eller basilika.