Glacera kycklingbrösten för en härlig smakupplevelse och servera med rotsaker piffade med ingefära, lime och ostronsås.
4 portioner
50 minuter
- 4 Lönneberga Kyckling Bröstfilé, 630 g
- 2 msk honung
- 2 msk sesamfrön
- smör, olja och salt
Ugnsrostade grönsaker
- 1 rödlök
- 1-2 morötter
- 2 paprikor
- 1 msk finriven färsk ingefära
- 2 msk ostronsås
- 1 msk pressad limejuice
- sesamolja och salt
Till servering
Såhär gör du
- Ris: koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Ugnsbakade grönsaker: värm ugnen till 180 grader. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och skär moroten i 1 centimeters bitar. Skär paprikan i 2-3 centimeter stora bitar. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och blanda med sesamolja och lite salt. Ugnsbaka i cirka 30 minuter. Rör ihop riven ingefära, ostronsås och pressad lime. Blanda varsamt med de varma grönsakerna.
- Stek kycklingen: under tiden som grönsakerna ugnsbakar. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Salta kycklingen och bryn den i olja och smör 2-3 minuter på varje sida till fin färg. Sänk därefter till medeltemperatur och häll på honung och sesamfrön. Stek vidare i cirka 1 minut tills kycklingen är härligt glaserad. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och ugnsbaka tillsammans med grönsakerna 10 minuter tills kärntemperaturen är 62 grader, ta ut och låt vila under folie till 67 grader.
- Servering: servera kycklingen med ugnsgrönsakerna och jasminris.