Sesamkyckling med ingefära

50 min
4
Lönneberga_bröstfile_Sesamkyckling_med_ingefära.jpg

Glacera kycklingbrösten för en härlig smakupplevelse och servera med rotsaker piffade med ingefära, lime och ostronsås.

Ingredienser

1 pkt Bröstfilé 700g

2 msk honung

2 msk sesamfrön

smör, olja och salt

Ugnsrostade grönsaker

1 rödlök

1-2 morötter

2 paprikor

1 msk finriven färsk ingefära

2 msk ostronsås

1 msk pressad limejuice

sesamolja och salt

Till servering

kokt jasminris

Såhär gör du

  1. Ris: koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ugnsbakade grönsaker: värm ugnen till 180 grader. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och skär moroten i 1 centimeters bitar. Skär paprikan i 2-3 centimeter stora bitar. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och blanda med sesamolja och lite salt. Ugnsbaka i cirka 30 minuter. Rör ihop riven ingefära, ostronsås och pressad lime. Blanda varsamt med de varma grönsakerna.
  3. Stek kycklingen: under tiden som grönsakerna ugnsbakar. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Salta kycklingen och bryn den i olja och smör 2-3 minuter på varje sida till fin färg. Sänk därefter till medeltemperatur och häll på honung och sesamfrön. Stek vidare i cirka 1 minut tills kycklingen är härligt glaserad. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och ugnsbaka tillsammans med grönsakerna 10 minuter tills kärntemperaturen är 62 grader, ta ut och låt vila under folie till 67 grader.  
  4. Servering: servera kycklingen med ugnsgrönsakerna och jasminris.