Smörstekt focaccia med basturökt skinka

20 min
4
AdamThulin_Lönneberga_BasturoktSkinka_Focaccia_2022.JPG

Lönneberga Basturökt Skinka på smörstekt focaccia med kummindijonaise, syrad rosésallad & tomat.

Ingredienser

1 pkt Basturökt Skinka 105g

tomater, skivade

focaccia eller toastliknande bröd

smör

Syrad rosésallad

1 huvud rosésallad, fungerar även bra med rödkål

3 msk vinäger

2 msk socker

3 msk neutral olja

salt

Kummindijonaise

2 dl majonnäs

2 msk dijonsenap

2 tsk kumminfrön

Såhär gör du

  1. Bröd: hetta upp en panna med rikligt med smör och stek brödets snittyta tills gyllene.
  2. Syrad rosésallad: strimla rosésallad tunt, lägg i en skål. Tillsätt samtliga ingredienser och knåda i en minut. Låt stå till servering.
  3. Kummindijonaise: mortla kumminfröna och blanda med resterande ingredienser till kummindijonaisen. Smaka av med salt.
  4. Servering: bred ett tjockt lager kummindijonaisen på botten och locket av brödet. Lägg på rejält med Lönneberga Basturökt Skinka. Toppa med tomat, syrad rosésallad och skär i trianglar.