Tunna kycklingfiléer är perfekt när du vill ha en god och lättlagad vardagsmiddag. Här i en krämig kycklinggratäng med parmesancrème som sköter sig helt själv i ugnen. Vardagsmagi för hela familjen, och perfekt i matlådan om det blir något kvar.
4 portioner
Tillagningstid: 35 minuter
- 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst á 540 g, Naturella (5 filéer)
- 150 g purjolök
- olivolja
Parmesancrème
- 75 g parmesanost
- 1-2 vitlöksklyftor
- 4 dl crème fraiche
- salt & svartpeppar
Tomatvinägrett (topping)
- 75 g soltorkade tomater
- 2 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 50 g ruccola
Till servering
Såhär gör du
- Kyckling: sätt ugnen på 200°C. Skiva purjolöken tunt och lägg den i en ugnsfast form, blanda med lite olivolja och salt. Salta och peppra kycklingen, lägg den ovanpå purjolöken.
- Parmesancrème: riv parmesanosten och vitlöksklyftan, blanda med crème fraichen, smaka av med salt och peppar. Häll parmesancrèmen över kycklingen och ugnsbaka i 25 minuter tills kycklingen är genomstekt och du har en fin gratinerad yta.
- Tillbehör: koka ris eller bulgur.
- Vinägrett: hacka de soltorkade tomaterna och blanda med oljan & vinägern.
- Servering: strö ruccola över kycklingen och ringla över tomatvinägretten. Servera med ris eller bulgur.