Sommarkyckling

Sommarens favoritkrydda är för många den klassiska grillkryddan. Här serverar vi saftiga kycklingben marinerade i grillkrydda tillsammans med potatisspett toppade med rosmarinolja. Till det en krämig coleslaw.

4 portioner

45 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Kycklingben Grillkrydda, (á 1kg)
  • 700 g färskpotatis

Rosmarinolja

  • 1 kruka rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • salt & svartpeppar

Coleslaw

  • ½ spetskål
  • 2 morötter
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 krm socker
  • 1 krm salt

Såhär gör du

  1. Rosmarinolja: finhacka rosmarin och lägg i en skål. Riv i vitlök och blanda med olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ åt sidan.
  2. Potatis: koka potatisen så att den är nästan färdig, du vill behålla lite kärna eftersom potatisen även ska grillas. När potatisen svalnat, trä upp på fyra grillspett. Pensla potatisspetten med rosmarinoljan och grilla samtidigt som du grillar kycklingen tills de får en fin färg och lite krispig yta.
  3. Coleslaw: strimla spetskål och morot tunt. Rör ihop majonnäs, soja, socker och salt i en skål och blanda ner spetskål och morot. Låt gärna stå en stund innan du serverar för extra smak.
  4. Kyckling: grilla kycklingbenen enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servering: pensla potatisspetten med rikligt av rosmarinoljan och servera med nygrillade kycklingben och coleslaw.
Christin Kashou tipsar
Det fungerar även fint att använda kokt potatis om du har det i kylen från gårdagens middag.