Kycklingspett BBQ & grillad sallad

Grillat är väl ändå godast, och den klassiska barbequekryddan är svårslagen. Servera dina grillade spett tillsammans med en grillad sallad och en magisk beamayo.
Ingredienser
1 pkt bbq
Grillade grönsaker
300 g grön sparris
250 g cocktailtomater
400 g små potatisar, kokta
65 g ruccola
olivolja, salt & svartpeppar
Beamayo
1 schalottenlök
1/2 dl vitvinsvinäger
1/2 dl vatten
dragon- och persiljestjälkar
2 äggulor
1 msk dijonsenap
3 dl olja med naturell smak
salt
2 msk finhackad dragon
1 msk finhackad persilja
Såhär gör du
- Beamayo: skala och finhacka schalottenlöken, lägg i en kastrull tillsammans med vinäger, vatten och stjälkarna från dragonen och persiljan. Koka ner tills cirka 2 msk återstår. Sila reduktionen och låt den svalna.
- Lägg äggulor, dijonsenap, reduktionen du precis kokat ihop och en rejäl nypa salt i en matberedare. Starta matberedaren och tillsätt oljan sakta under mixning till en fin majonnäs. Smaka av med salt och blanda sedan ner de hackade örterna.
- Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
- Grillad sallad: ansa sparrisen och blanda med cocktailtomater och potatis. Häll på lite olja, salt och svartpeppar och rör runt försiktigt. Grilla grönsakerna några minuter till fin grillyta.
- Servering: fördela de grillade grönsakerna på fyra tallrikar och strö över ruccola. Toppa med kycklingen och en klick beamayo.