Kycklingspett BBQ & grillad sallad

45 min
4
Lönneberga_Grill_KycklingspettBBQ_ grillad_sallad_Nyhet_Kycklingspett_BBQ_2024_1.jpg

Grillat är väl ändå godast, och den klassiska barbequekryddan är svårslagen. Servera dina grillade spett tillsammans med en grillad sallad och en magisk beamayo.

Ingredienser

1 pkt bbq

Grillade grönsaker

300 g grön sparris

250 g cocktailtomater

400 g små potatisar, kokta

65 g ruccola

olivolja, salt & svartpeppar

Beamayo

1 schalottenlök

1/2 dl vitvinsvinäger

1/2 dl vatten

dragon- och persiljestjälkar

2 äggulor

1 msk dijonsenap

3 dl olja med naturell smak

salt

2 msk finhackad dragon

1 msk finhackad persilja

Såhär gör du

  1. Beamayo: skala och finhacka schalottenlöken, lägg i en kastrull tillsammans med vinäger, vatten och stjälkarna från dragonen och persiljan. Koka ner tills cirka 2 msk återstår. Sila reduktionen och låt den svalna.
  2. Lägg äggulor, dijonsenap, reduktionen du precis kokat ihop och en rejäl nypa salt i en matberedare. Starta matberedaren och tillsätt oljan sakta under mixning till en fin majonnäs. Smaka av med salt och blanda sedan ner de hackade örterna.
  3. Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Grillad sallad: ansa sparrisen och blanda med cocktailtomater och potatis. Häll på lite olja, salt och svartpeppar och rör runt försiktigt. Grilla grönsakerna några minuter till fin grillyta.
  5. Servering: fördela de grillade grönsakerna på fyra tallrikar och strö över ruccola. Toppa med kycklingen och en klick beamayo.