Tagliatamacka med Lindösalami Vitlök & parmesankräm

20 min
4
AstridNordin_Lonneberga_LindosalamiVitlok_Tagliata_22#1.jpg

Lönneberga Lindösalami Vitlök i en variant av en tagliatamacka med parmesankräm och ugnsrostade tomater.

Ingredienser

1 pkt Lindösalami Soltorkad Tomat 90g

Ugnsrostade tomater

250 g körsbärstomater

1 msk olivolja

salt och peppar

Parmesankräm

50 g parmesan, finriven

1 vitlöksklyfta

2 dl crème fraîche

salt och peppar

Tillbehör

4 skivor surdegsbröd

1 rödlök

parmesan, hyvlad

ruccola

Såhär gör du

  1. Ugnsrostade tomater: sätt ugnen på 225 grader. Halvera tomater och lägg på en plåt. Ringla olivolja på tomaterna och krydda med salt och peppar. Rosta tomaterna i ugnen i cirka 15 minuter eller tills tomaterna är mjuka.
  2. Parmesankräm: finriv parmesan och vitlök och blanda med crème fraîche. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Tillbehör: rosta brödskivorna i en torr panna tills de fått fin färg. Skiva rödlök och hyvla parmesan.
  4. Servering: bygg mackorna genom att lägga parmesankrämen på brödet följt av ruccola, skivad lök, Lönneberga Lindösalami Vitlök, ugnsrostade tomater och hyvlad parmesan. Njut!