Tomtens nattmacka

Mackor är alltid gott, julen är inget undantag. Vi lägger skivad, krämig leverpastej på ett grovt bröd med syrligt äpple och smakrik dijonkräm. En julmacka som vi hoppas att både du, tomten och hans nissar kommer njuta av i jul.
Ingredienser
4 skivor grovt bröd
12 skivor Skivbar Leverpastej Tryfferad 250g
1 rött syrligt äpple
4 krispsalladsblad
Dijonkräm
1 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 dl färskost
Saltgurka
1 gurka
1 1/2 dl ättika, 12%
1/2 dl salt
2 msk socker
5 dl vatten
1 kruka persilja
Såhär gör du
- Saltgurka: skär gurkan tunt. Med fördel använder du en mandolin. Lägg gurkan i en väl rengjord burk med tillhörande lock. Koka upp ättika, salt, socker och vatten tills sockret och saltet har löst sig. Slå lagen över gurkan. Hacka persiljan och blanda ner i burken. Klart. Låt dra 30 minuter, eller längre om du har tid. Gurkan klarar sig flera veckor i kylen så detta kan du göra långt innan tomten kommer.
- Dijonkräm: blanda samman crème fraiche, dijonsenap och färskost. Smaka av med salt och peppar.
- Servera mackan: skär äpplet i fina, tunna skivor. Bred dijonkräm på brödet och lägg på ett salladsblad. Varva skivor av pastejen och äpplet, toppa med saltgurkan och lite persilja.