Ultimata frukosttoasten

20 min
2 portioner
toast.jpeg

Smörstekt toast med Lönneberga Basturökt skinka, dijonfärskost, äpple och riven ost. Frasig yta, mjuk fyllning och en smakrik skinka. Det blir inte mycket bättre!

Ingredienser

1 pkt Basturökt Skinka 105g

4 skivor valfritt ljust bröd

1 grönt äpple

riven ost

svartpeppar

smör till stekning

några kvistar färsk basilika

Dijonfärskost

0,5 dl färskost

1 tsk dijonsenap

salt och peppar

Såhär gör du

  1. Dijonfärskost: rör ihop färskost, dijonsenap, salt och peppar.
  2. Macka: bred dijonfärskost på en brödskiva. Lägg på Lönneberga Basturökt Skinka, tunt skivat äpple, riven ost och svartpeppar och avsluta med en brödskiva. Upprepa för macka två. Värm en stekpanna med smör och stek mackorna på båda sidorna tills de fått fin färg och osten smält.
  3. Servering: dela snett över för två trekanter och toppa med basilika.