Vitlöksmarinerad Kyckling Ministeak

En riktigt smakrik Kyckling Ministeak med krispigt skinn serverad med ugnsbakade jordärtskockor och spetskål toppat med ett kryddsmör.
Ingredienser
1 pkt Ministeak 650 g
2 st vitlöksklyftor
olivolja
salt & svartpeppar
Ugnsrostad kål
500 g jordärtskockor
250 g spetskål
Kryddsmör
150 g smör, rumstempererat
1 liten vitlöksklyfta
3 msk hackad bladpersilja
2 msk hackad timjan
1/2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk pressad citronsaft
salt
Såhär gör du
- Ugnsrostade jordärtskockor & kål: värm ugnen till 200°C. Tvätta och dela jordärtskockorna. Lägg de på en ugnsplåt och ringla över olivolja och salt, blanda väl. Ugnsbaka i 40 minuter tills de har fin färg. Skär under tiden kålen i stora bitar. Blanda kål med olivolja och salt, lägg i ugnen tillsammans med jordärtskockorna i 5 minuter tills kålen mjuknat något.
- Kyckling: finriv vitlöken. Gnid in kycklingen i salt, svartpeppar, vitlök och olivolja. Låt marinera i minst 5 minuter men gärna längre. Tillaga enligt anvisningen på förpackningen.
- Kryddsmör: finriv eller pressa vitlöken. Tillsätt samtliga ingredienser till smöret och blanda väl.
- Servering: servera kycklingen med de ugnsbakade grönsakerna och det kryddiga smöret.