Vitlöksmarinerad Kyckling Ministeak

1 h
4
Lonneberga_04_mini_steak_0023.jpg

En riktigt smakrik Kyckling Ministeak med krispigt skinn serverad med ugnsbakade jordärtskockor och spetskål toppat med ett kryddsmör.

Ingredienser

1 pkt Ministeak 650 g

2 st vitlöksklyftor

olivolja

salt & svartpeppar

Ugnsrostad kål

500 g jordärtskockor

250 g spetskål

Kryddsmör

150 g smör, rumstempererat

1 liten vitlöksklyfta

3 msk hackad bladpersilja

2 msk hackad timjan

1/2 tsk rökt paprikapulver

1 tsk pressad citronsaft

salt

Såhär gör du

  1. Ugnsrostade jordärtskockor & kål: värm ugnen till 200°C. Tvätta och dela jordärtskockorna. Lägg de på en ugnsplåt och ringla över olivolja och salt, blanda väl. Ugnsbaka i 40 minuter tills de har fin färg. Skär under tiden kålen i stora bitar. Blanda kål med olivolja och salt, lägg i ugnen tillsammans med jordärtskockorna i 5 minuter tills kålen mjuknat något.
  2. Kyckling: finriv vitlöken. Gnid in kycklingen i salt, svartpeppar, vitlök och olivolja. Låt marinera i minst 5 minuter men gärna längre. Tillaga enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Kryddsmör: finriv eller pressa vitlöken. Tillsätt samtliga ingredienser till smöret och blanda väl.
  4. Servering: servera kycklingen med de ugnsbakade grönsakerna och det kryddiga smöret.