Yoghurtmarinerad lårfilé med chilihonung

Godaste plåtmaten måste väl ändå vara yoghurtmarinerad kycklinglårfilé med rotfrukter och varm chilihonung. Riktig comfortfood som sköter sig själv i ugnen.
Ingredienser
1 pkt Lårfilé 630g
Marinad
1 dl turkisk yoghurt, 10 %
2 vitlöksklyftor, rivna
1 msk timjan
1 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
svartpeppar
Rotfrukter
600 g potatis
300 g morötter
300 g palsternacka
2 gula lökar
2 dl vatten
1 msk tomatpuré
salt & svartpeppar
rapsolja
Varm chilihonung
1,5 dl honung
2 tsk chiliflakes
Till servering
turkisk yoghurt
persilja
Såhär gör du:
- Marinad: blanda ihop alla ingredienser till marinaden, lägg i kycklingen och blanda väl. Låt marinera minst 30 minuter i rumstemperatur, eller över natten i kylen.
- Rotfrukter: sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukter och löken. Skiva potatis, palsternacka och lök. Skär moroten i stavar. Lägg rotfrukterna på en oljad plåt. Blanda vatten och tomatpuré i en skål och häll över rotfrukterna. Salta och peppra. In med det i ugnen.
- Kyckling: ta ut plåten med rotsaker efter 20 minuter och lägg på den marinerade kycklinglårfilén. Tillaga i cirka 25 minuter, dra på ugnens grilleffekt de sista 10 minuterna. Kycklingen är färdig när innertemperaturen är 72 grader.
- Varm chilihonung: värm honungen i en kastrull och tillsätt chiliflakes.
- Servering: klicka ut yoghurten på rotsaker och kyckling direkt på plåten och ringla över chilihonungen. Dekorera med persilja. Redo att serveras!