Yoghurtmarinerad lårfilé med chilihonung

1 h 35 min
4 portioner
diadonna lönneberga lårfile stående 0D1A5303.jpg

Godaste plåtmaten måste väl ändå vara yoghurtmarinerad kycklinglårfilé med rotfrukter och varm chilihonung. Riktig comfortfood som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

1 pkt Lårfilé 630g

Marinad

1 dl turkisk yoghurt, 10 %

2 vitlöksklyftor, rivna

1 msk timjan

1 msk paprikapulver

1 tsk spiskummin

1 tsk salt

svartpeppar

Rotfrukter

600 g potatis

300 g morötter

300 g palsternacka

2 gula lökar

2 dl vatten

1 msk tomatpuré

salt & svartpeppar

rapsolja

Varm chilihonung

1,5 dl honung

2 tsk chiliflakes

Till servering

turkisk yoghurt

persilja

Såhär gör du:

  1. Marinad: blanda ihop alla ingredienser till marinaden, lägg i kycklingen och blanda väl. Låt marinera minst 30 minuter i rumstemperatur, eller över natten i kylen.
  2. Rotfrukter: sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukter och löken. Skiva potatis, palsternacka och lök. Skär moroten i stavar. Lägg rotfrukterna på en oljad plåt. Blanda vatten och tomatpuré i en skål och häll över rotfrukterna. Salta och peppra. In med det i ugnen.
  3. Kyckling: ta ut plåten med rotsaker efter 20 minuter och lägg på den marinerade kycklinglårfilén. Tillaga i cirka 25 minuter, dra på ugnens grilleffekt de sista 10 minuterna. Kycklingen är färdig när innertemperaturen är 72 grader.
  4. Varm chilihonung: värm honungen i en kastrull och tillsätt chiliflakes.
  5. Servering: klicka ut yoghurten på rotsaker och kyckling direkt på plåten och ringla över chilihonungen. Dekorera med persilja. Redo att serveras!