Historien om Lönneberga

1974

Receptet på den ursprunliga Lönnebergaskinkan skapades i början av 1930-talet av Hugo Hedman som var charkuterimästare i jämtländska Strömsund. 1974 flyttade produktionen till Hultsfred och Hugos son Lars lanserade den nya Lönnebergaskinkan.

2007

Lönneberga blev en del av Atria Sverige och tillverkningen sker med precis samma omsorg om hantverk och kvalitet som alltid, men nu i Malmö. 

2019

Lönneberga tar steget från smörgåsen till måltiden och erbjuder inte bara smörgåsmat utan också färsk kyckling och korv. Dessutom blir populära Pastejköket en del av Lönnebergafamiljen. 

2020

Omtyckta Onsala korv med sin klassiska kallröka påläggskorv blir en del av Lönneberga, så även den rökta Norrbodakorven.  

2023

Tillverkningen av Lönnbergas smörgåsmat flyttar från Malmö till Sköllersta utanför Örebro där Atria byggt ut för att kunna samla sin produktion. Det är inget som märks för dig som konsument, alla produkter tillverkas på samma sätt och smakar likadant som tidigare.