Asiatisk favoritkyckling

Hur gott? Ingen lämnar bordet oberörd och snabbt går det också. På samma tid som riset kokar gör du denna asiatiska familjefavorit.  

4 portioner

  • 1 paket Lönneberga Kyckling Tunna innerfiléer, 500 g
  • salt och olivolja

Jordnötssås 

  • 150 g jordnötssmör
  • 3 msk pressad limejuice
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk vatten
  • 1 ½ tsk srirachasås
  • salt

Syrad rättika

  • 250 g rättika
  • 2 ½ msk risvinäger/annan vit vinäger
  • salt

Till servering

  • basmatiris
  • en god grönsallad

Såhär gör du

  1. Ris: koka riset enligt anvisningen på förpackningen. 
  2. Jordnötssås: blanda ingredienserna till jordnötssåsen och smaka av med salt.
  3. Syrad rättika: finstrimla rättikan och marinera 10 minuter i vinägern och en nypa salt.
  4. Kyckling: stek kycklingen i olja enligt anvisningen på förpackningen, smaka av med salt.
  5. Servering: servera kycklingen med jordnötssås, rättika, basmatiris och en grönsallad.