En färgsprakande, smakrik sallad toppad med grillade tunna innerfiléer med smak av Asien. Snabb att slänga ihop och magiskt gott. Passar lika bra till familjemiddagen som när det dyker upp gäster.
4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter
- 1 förpackning Lönneberga Kycklinginnerfilé Asiatisk BBQ, (á 450g)
Sallad med rostat bovete
- 2 romansallad
- 1 ask snacksgurka
- 250 g cocktailtomater
- 2 salladslökar
- 1 rödlök
- 1 kruka mynta
- 1 kruka koriander
- 1 röd chili
- ½ dl bovete alternativt rostade jordnötter
Dressing
- ½ dl limejuice, (ca 2 lime)
- 1 lime, zest
- 2 msk strösocker
- 3 msk fisksås
- 1 msk sriracha
- 1 tsk riven ingefära
- 2 vitlöksklyftor, rivna
Såhär gör du
- Dressing: mixa ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan.
- Sallad: plocka mynta- och korianderbladen från stjälkarna, skiva chilin tunt. Ställ åt sidan. Skiva övriga grönsaker till salladen i önskad storlek och blanda i en skål. Rosta bovete i en torr stekpanna cirka 5 minuter, väljer du rostade jordnötter hackar du dem grovt.
- Kyckling: grilla innerfiléerna snabbt på hög värme.
- Servering: blanda ned dressingen i salladen precis innan servering och lägg på ett fat. Toppa med örter, bovete/jordnötter samt den nygrillade kycklingen.