En middag kommer fullastad med asiatiska smaker och dofter, oemotståndlig. Extra lätt att laga med vår färdigmarinerade kycklingbröstfilé smaksatt med ingefära och koriander.
4 portioner
35 minuter
- 1 paket Lönneberga Kycklingbröstfilé Ingefära & Koriander, 650 g
- 100 g glasnudlar
- 200 g vitkål
- 200 g morot
- 150 g broccoli
- 2 lime
- 2 tsk chiliflakes
- 1 msk sesamolja
- 1 ½ dl ostronsås
- 1 dl hackad koriander
- salt
Citrusmarinerad gurka
- ½ gurka
- 2 msk pressad citron
- 1 msk honung
- salt
Till servering
Såhär gör du
- Glasnudelsallad: tillaga glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten, låt rinna av. Hyvla eller skiva vitkålen och moroten supertunt, skär broccolin i små bitar och lägg i en skål. Finriv det yttersta skalet från limen och pressa ut juicen på grönsakerna. Blanda samtliga ingredienser till glasnudelsalladen och smaka av med salt.
- Citrusmarinerad gurka: skala och skiva gurkan tunt. Marinera den i citronjuice, honung och en liten nypa salt.
- Kyckling: tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
- Servering: servera kycklingen med glasnudelsallad, gurka och limeklyftor. Toppa med lite sesamfrön.