Asiatisk glasnudelsallad & saftig kycklingfilé

En middag kommer fullastad med asiatiska smaker och dofter, oemotståndlig. Extra lätt att laga med vår färdigmarinerade kycklingbröstfilé smaksatt med ingefära och koriander.

4 portioner

35 minuter

  • 1 paket Lönneberga Kycklingbröstfilé Ingefära & Koriander, 650 g
  • 100 g glasnudlar
  • 200 g vitkål
  • 200 g morot
  • 150 g broccoli
  • 2 lime
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 msk sesamolja
  • 1 ½ dl ostronsås
  • 1 dl hackad koriander
  • salt

Citrusmarinerad gurka

  • ½ gurka
  • 2 msk pressad citron
  • 1 msk honung
  • salt

Till servering

  • 4 limeklyftor
  • sesamfrön

Såhär gör du 

  1. Glasnudelsallad: tillaga glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten, låt rinna av. Hyvla eller skiva vitkålen och moroten supertunt, skär broccolin i små bitar och lägg i en skål. Finriv det yttersta skalet från limen och pressa ut juicen på grönsakerna. Blanda samtliga ingredienser till glasnudelsalladen och smaka av med salt.
  2. Citrusmarinerad gurka: skala och skiva gurkan tunt. Marinera den i citronjuice, honung och en liten nypa salt.
  3. Kyckling: tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servering: servera kycklingen med glasnudelsallad, gurka och limeklyftor. Toppa med lite sesamfrön.