Asiatiska kycklingbullar

Vem älskar inte kombinationen av koriander, ingefära och sesamolja? Här ger de smak till asieninspirerade kycklingbullar som serveras med en härlig glaze och fluffigt ris. Klassiska kryddor som vi känner igen i ett vardagsrecept som alla vill ta lite mer av.

Recept Christin Kashou

4 portioner

45 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga kycklingfärs, 800 g

Till färsen

  • 1 kruka koriander
  • 3 vårlökar, tunt skurna
  • 1 msk ingefära, riven
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 msk soja
  • 2 msk sesamolja
  • salt
  • svartpeppar

Glaze

  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 4 msk honung
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk majzena
  • 1 msk vatten

Grönsaker

  • 2 pak choi
  • 1 förpackning broccolini (eller broccoli)
  • rapsolja
  • soja
  • sesamolja

Tillbehör

  • jasminris

Såhär gör du

  1. Ris: koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Kycklingbullar: blanda ingredienserna till färsen och forma till cirka 25 stycken bullar. Blöt händerna emellanåt så blir det lättare att forma färsen. Stek i rapsolja på medelhög värme tills genomstekta.
  3. Glaze: rör samman maizena och vatten i en kastrull. Häll i resterande ingredienser och värm på medelhög värme. Rör om hela tiden tills den börjar koka och får en sirapskonsistens. Ställ åt sidan.
  4. Grönsaker: skär av roten på pak choien och plocka isär alla blad. Stek broccolinin i rapsolja på medelhög värme tills den fått färg (cirka 2 minuter), addera pak choien och stek ytterligare någon minut. Smaksätt med sesamolja och soja och vänd runt tills grönsakerna mjuknat något.
  5. Servering: servera kycklingbullarna med ris och de stekta grönsakerna. Toppa med glazen.