Italien på en macka. Ett frasigt, stekt surdegsbröd med Lönneberga Bredbart pålägg Soltorkad tomat med kyckling. Toppad med salviastekt kyckling, marinerad fänkål och parmesan. Fantastico.
4 portioner
Tillagningstid: 20 minuter
- Lönneberga Bredbart pålägg Soltorkad tomat med kyckling á 125
- 4 stora skivor ljust surdegsbröd
Salviastekt kyckling
- 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst á 540 g
- ½ dl finstrimlad salvia
- olivolja, salt & svartpeppar
Marinerad fänkål
- ½ fänkål
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 msk olivolja
- 1 msk hackad bladpersilja
- salt
Till servering
- parmesanost
- fyra salladsblad
Såhär gör du
- Marinerad fänkål: skiva fänkålen tunt (med mandolin eller en vass kniv). Blanda med citronsaft, olivolja, persilja och en nypa salt.
- Salviastekt kyckling: salta och peppra kycklingen, blanda den med salvia och olivolja. Stek kycklingen några minuter på varje sida på medelhög temperatur tills den är genomstekt och har en fin yta. Det går snabbt då kycklingfiléerna är tunna.
- Surdegsbröd: stek brödskivorna krispiga i rikligt med olivolja, ett par minuter på varje sida.
- Servering: bred ett rejält lager Lönneberga Bredbart pålägg Soltorkad tomat med kyckling på varje bröd. Lägg på ett salladsblad och fördela den skivade kycklingen på mackorna. Toppa med fänkålen och riven parmesan. Avsluta med några droppar olivolja och ett varv eller tre med pepparkvarnen.