Hela veckans kycklingtaco

Tacos är alltid rätt, här på kycklingfärs med egen kryddblandning och en kikärtscrème som vi vågar lova faller de flesta i smaken. Vi lagar mycket taco när vi ändå är igång, perfekt bjudmat och blir det färs över så går det jättebra att servera även dagen efter eller frysa in.

8 portioner

Tacofärs

  • Lönneberga Kyckling Färs, 800 g
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 600 g krossade tomater
  • 0,75 tsk chiliflakes
  • olja och salt

Kikärtscrème

  • 375 g kikärtor
  • 3 msk pressad citronjuice
  • 1,5 msk olivolja
  • 1,5 msk vatten
  • 3 msk finhackad mynta
  • salt

Till servering

  • 16 tortillabröd
  • 16 romansalladsblad
  • 1,5 dl gräddfil
  • 150 g riven ost
  1. Kikärtscrème: mixa alla ingredienserna till kikärtscrèmen förutom mynta och smaka av med salt. Rör ner myntan.
  2. Tacofärs: värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn kycklingfärsen i olja några minuter till fin färg. Riv och tillsätt vitlöken, spiskummin, chiliflakes och de krossade tomaterna. Låt puttra sakta i stekpannan 10 minuter och smaka av med salt. Tillsätt lite vatten om det känns för torrt.
  3. Servera: lägg allt i valfri ordning i ditt tortillabröd. Njut.