Vad lagar man när man har riktigt bråttom men ändå är sugen på något riktigt gott? Jo man gör en snabb krämig sås med kycklingbacon och serverar till en portion gnocchi. Receptet är framtaget av Linnéas Skafferi.
4 portioner
30 minuter
2 förpackningar Lönneberga Kyckling Bacon, á 100 g
4 portioner gnocchi
färsk basilika
Krämig sås
1 gul lök
100 g soltorkade tomater
3 dl valfri grädde
100 g babyspenat
salt & svartpeppar
Såhär gör du
Kycklingbacon: skiva kycklingbaconet och stek i olja tills allt är genomstekt. Spar 1/4 av kycklingbaconet i stekpannan och knaperstek det ordentligt. Låt rinna av på ett hushållspapper.
Krämig sås: skala och skiva löken fint och stek den mjuk. Lägg sedan i kycklingbaconet (förutom det du knaperstekt) och finhackade, soltorkade tomater. Slå på valfri grädde och låt allt koka ihop. Tag 1 dl av kokvattnet från gnocchin och slå i såsen och rör runt. Sist blandar du i babyspenaten.
Gnocchi: koka gnocchin enligt anvisningarna på̊ förpackningen.
Servering: rör ner gnocchin i såsen. Toppa med knaperstekt kycklingbacon och färsk basilika. Smaka av med salt och svartpeppar.
Tips från Linnéas Skafferi
Har du inte gnocchi hemma går det lika bra att servera med valfri pasta, och basilikan kan bytas ut mot den ört du gillar bäst eller har hemma.
Atria Sverige är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Lithells, Sibylla, Pastejköket, Ridderheims och TZAY. Atria Sverige ägs av den finska livsmedelskoncernen Atria Abp.