Kycklingbolognese på Lönnebergas vis

Bolognese är en riktig vardagsklassiker som aldrig går ur tiden, vi gör vår med kycklingfärs och palsternacka för både smak och miljö. Bolognese är också en rätt som är perfekt att laga lite mer av när man ändå är igång; bjud vänner på vardagsmiddag, gör matlådor eller servera till middag även dagen efter. Vid storkok går det jättebra att dubbla recpetet nedan. 

4 portioner

  • Lönneberga Kyckling Färs av bröstfilé, 500 g
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 palsternacka
  • 500 g krossad tomat
  • 1,5 dl balsamvinäger
  • olja och salt

Till servering

  • kokt spaghetti
  • persilja
  • parmesanost

Såhär gör du

  1. Bolognese: finhacka lök och vitlök. Riv palsternackan. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn kycklingfärsen i olja ett par minuter till fin gyllene färg. Tillsätt lök, vitlök och palsternacka och stek ytterligare 2 minuter. Häll på de krossade tomaterna och balsamvinägern. Låt koka 10 minuter och smaka av med salt. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om den känns för torr.
  2. Pasta: koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Servering: blanda bolognesen med den kokta spaghettin och toppa med massor av nyriven parmesanost och persilja.