Kycklingkebab à la Lönneberga

Supersnabb kebab. Så god och enkel, och du behöver inte ens tallrikar! Hur bra?

4 portioner Tillagningstid: 45 min

1 förpackning Lönneberga Kycklingspett Chili & ingefära, 480g

Syrad rödlök

rödlök

1 1⁄2 dl ättika

2 dl strösocker

3 dl vatten

5 vitpepparkorn

Vit sås

2 dl turkisk yoghurt

1 dl majonnäs

1 vitlöksklyfta

1 msk flytande honung

salt och peppar

Röd sås
2 dl passerade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk chipotlepasta, efter smak

2 msk olivolja
salt och peppar

Tillbehör
4 Libabröd

tomat
gurka
ruccola
bladspenat

1 Syrad rödlök: blanda ättika, socker, vitpepparkorn och vatten i en kastrull och värm tills sockret löst sig. Skär rödlöken i tunna skivor och slå lagen över löken. Lägg i en burk och låt svalna. Löken blir som godast om du hinner syra den dagen innan, men om tiden ej finns går det fint att göra den cirka 30 minuter innan den ska ätas. Passa på att göra större sats när du ändå är igång. Den håller cirka 2 veckor i kylen i en tät försluten burk och passar även jättebra till korv.

2 Röd sås: blanda samtliga ingredienser och justera hettan efter önskemål med chipotlepastan. Smaka av med salt och peppar.

3 Vit sås: blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Kyckling: grilla kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen.
Servering: skiva tillbehören och servera allt tillsammans i brödet. Och du, snåla inte med såserna!

-----

Gabriel tipsar – maxa kycklingkebaben

  • Var generös med tillbehören i den här kebaben, ös på ordentligt med allt.
  • Grilla spettet på direktvärme så att de får fin färg, kör klart dem på indirekt värme. Om spetten är färdiga lite innan ni äter – värm dem snabbt på direktvärme precis innan servering.
  • Spettens heta marinad matchar jag med en syrlig, mild vit sås. Önskar du mer hetta trycker du på extra med chipotlepasta i den röda såsen.