Lårfilé med krämig bönotto

Här kompletterar vi vår smakrika lårfilé med bönor som vi tar till en helt ny nivå i en härlig bönotto. Det formligen osar vardagsklassiker om denna, och det går snabbt att laga också.

4 portioner

Tillagningstid: 30 min

  • 1 förpackning Lönneberga Kyckling Lårfilé, 630 g

Bönotto

  • 2 schalottenlökar
  • 800 g stora vita bönor
  • 1 msk kycklingfond (koncentrerad)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 kruka körvel
  • 1 kruka persilja
  • 10 körsbärstomater
  • salt och peppar
  • olivolja

Såhär gör du

  1. Kyckling: salta och peppra kycklingen runt om. Stek i en het stekpanna till fin färg och laga klart i ugnen på 150 grader till en innertemperatur på 72 grader.
  2. Bönotto: hacka schalottenlöken fint, hetta upp olivolja i en kastrull och stek löken mjuk - men den ska inte ta färg. Låt de vita bönorna rinna av ordentligt i ett durkslag, och tillsätt dem till löken tillsammans med kycklingfond, vinäger och crème fraiche. Låt sjuda i någon minut. Dela tomaterna i kvartar och lägg i. Hacka örterna fint och vänd ner dem i slutet, men spara lite till garnering.
  3. Servering: i en lite djupare tallrik med bönorna i botten och fint skuren kyckling ovanpå.
TIps
Gabriel Jonsson, Sveriges mästerkock 2019 och Lönnebergas ambassadör 2020 tipsar! Udda tal upplevs ofta trevligare på tallriken, så dela din kyckling i fem delar hellre än fyra eller sex.