Lårfilé med krämig bönotto

Här kompletterar vi vår smakrika lårfilé med bönor som vi tar till en helt ny nivå i en härlig bönotto. Det formligen osar vardagsklassiker om denna, och det går snabbt att laga också.

4 portioner

Tillagningstid: 30 min

  • 1 förpackning Lönneberga Kyckling Lårfilé, 630 g

Bönotto

  • 2 schalottenlökar
  • 800 g stora vita bönor
  • 1 msk kycklingfond (koncentrerad)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 kruka körvel
  • 1 kruka persilja
  • 10 körsbärstomater
  • salt och peppar
  • olivolja

Såhär gör du

  1. Kyckling: salta och peppra kycklingen runt om. Stek i en het stekpanna till fin färg och laga klart i ugnen på 150 grader till en innertemperatur på 72 grader.
  2. Bönotto: hacka schalottenlöken fint, hetta upp olivolja i en kastrull och stek löken mjuk - men den ska inte ta färg. Låt de vita bönorna rinna av ordentligt i ett durkslag, och tillsätt dem till löken tillsammans med kycklingfond, vinäger och crème fraiche. Låt sjuda i någon minut. Dela tomaterna i kvartar och lägg i. Hacka örterna fint och vänd ner dem i slutet, men spara lite till garnering.
  3. Servering: i en lite djupare tallrik med bönorna i botten och fint skuren kyckling ovanpå.
Tips från Gabriel Jonsson
Receptet är framtaget av Gabriel Jonsson, Sveriges mästerkock 2019. Gabriel tipsar! Udda tal upplevs ofta trevligare på tallriken, så dela din kyckling i fem delar hellre än fyra eller sex.