Rödkål: strimla rödkålen fint, hacka rödlöken och skiva äpplet. Stek 2/3 av kålen tillsammans med äpplet och löken tills kålen blivit glansig och fin. Tillsätt övriga ingredienser, förutom den sista 1/3 av kålen som sparas till senare, och låt sjuda 20 minuter under lock.
Kyckling: salta och krydda kycklingen, stek den i olja på hög värme till fin färg. Tillaga kycklingen klart i ugnen tills en innertemperatur på 72 grader.
Brysselkål: under tiden kycklingen är i ugnen sköljer och delar du brysselkålen i kvartar. Stek den i en het stekpanna i rikligt med olja till de fått rejält med färg. Blanda brysselkålen och resterande 1/3 av rödkålen i kastrullen med rödkål som fått sjuda.
Servering: gärna på ett stort fat med rödkålen i botten, kycklingen på och ett gott hemgjort potatismos vid sidan.
Tips från Gabriel Jonsson
Receptet är framtaget av Gabriel Jonsson, Sveriges mästerkock 2019.
Gabriel tipsar! Vill du göra rätten extra julig garnerar du med fileade apelsinklyftor!
Atria Sverige är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Lithells, Sibylla, Pastejköket, Ridderheims och TZAY. Atria Sverige ägs av den finska livsmedelskoncernen Atria Abp.