Juligt smörrebröd med pastej, kycklingbacon och rostade hasselnötter

Låt oss presenter en ny julfavorit – pastejsmörrebröd extra allt. Om du förbereder en sats picklade grönsaker (som håller flera veckor i kylskåpet) kan du när som helst slänga ihop den här mackan på mindre än tio minuter. 

4 portioner

10 minuter + 25 minuter för att pickla grönsakerna

  • 100 g Lönneberga Leverpastej Original
  • 1 paket Lönneberga Kycklingbacon, 100 g
  • 4 skivor mörkt rågbröd
  • ½ dl rostade hasselnötter, hackade

Senapspicklade grönsaker (förbereds med fördel dagen innan)

  • 1 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk gula senapsfrön
  • salt
  • 125 g kålrot (cirka 80 g utan skal)
  • 100 g blomkål (utan blast)
  • 100 g morot

Såhär gör du 

  1. Senapspicklade grönsaker: skär bort skalet från kålroten och fintärna. Skär blomkålen i små buketter. Skala och skiva moroten. Koka upp ättika, socker och vatten med en nypa salt i en kastrull. Lägg ner grönsakerna i den varma lagen och koka i en minut. Låt grönsakerna svalna i lagen och häll upp i en väl rengjord burk med lock. Det blir godast om det får stå ett dygn innan du äter dem.  
  2. Kycklingbacon: strimla kycklingbaconet och knaperstek.
  3. Servering: bred ett rejält lager leverpastej på brödskivorna. Häll av lagen från de picklade grönsakerna och fördela på leverpastejen. Toppa med knaperstekt kycklingbacon och lite rostade hasselnötter.