Låt oss presenter en ny julfavorit – pastejsmörrebröd extra allt. Om du förbereder en sats picklade grönsaker (som håller flera veckor i kylskåpet) kan du när som helst slänga ihop den här mackan på mindre än tio minuter.
4 portioner
10 minuter + 25 minuter för att pickla grönsakerna
- 100 g Lönneberga Leverpastej Original
- 1 paket Lönneberga Kycklingbacon, 100 g
- 4 skivor mörkt rågbröd
- ½ dl rostade hasselnötter, hackade
Senapspicklade grönsaker (förbereds med fördel dagen innan)
- 1 dl ättika
- 1 dl strösocker
- 2 dl vatten
- 2 tsk gula senapsfrön
- salt
- 125 g kålrot (cirka 80 g utan skal)
- 100 g blomkål (utan blast)
- 100 g morot
Såhär gör du
- Senapspicklade grönsaker: skär bort skalet från kålroten och fintärna. Skär blomkålen i små buketter. Skala och skiva moroten. Koka upp ättika, socker och vatten med en nypa salt i en kastrull. Lägg ner grönsakerna i den varma lagen och koka i en minut. Låt grönsakerna svalna i lagen och häll upp i en väl rengjord burk med lock. Det blir godast om det får stå ett dygn innan du äter dem.
- Kycklingbacon: strimla kycklingbaconet och knaperstek.
- Servering: bred ett rejält lager leverpastej på brödskivorna. Häll av lagen från de picklade grönsakerna och fördela på leverpastejen. Toppa med knaperstekt kycklingbacon och lite rostade hasselnötter.