”En riktigt maffig och mättande macka som har allt; krispigt bröd, len äggkräm, fräscha och krispiga grönsaker samt en härligt rökig och smakrik skinka som tillför perfekt sälta. Livets macka helt enkelt.” Christin Kashou
4 mackor
30 minuter
- 2 paket Lönneberga Basturökt skinka, á 120g
- 8 skivor surdegsbröd
- 4 blad isbergssallad
- 2 stora tomater
- 1 silverlök
- 2 msk smör
Äggkräm
- 12 ägg
- 3 msk majonnäs
- 1 kruka gräslök
- 1 krm socker
- salt och svartpeppar
Såhär gör du
- Äggkräm: koka äggen i 9 minuter och skölj i kallt vatten. Skala äggen, separera äggulor och äggvitorna från varandra. Blanda äggulorna med majonnäs, rikligt med svartpeppar, salt och socker. Hacka sedan äggvitorna grovt och vänd ner i äggkrämen tillsammans med finhackad gräslök.
- Tillbehör: skiva silverlöken i tunna skivor, lägg i en skål med iskallt vatten i minst 5 minuter för extra krispig konsistens. Skär tomaterna i stora skivor.
- Brödet: smörstek brödskivorna på båda sidorna så de får en gyllene färg.
- Servering: fördela äggkrämen på fyra av bröden, toppa med flera lager Lönneberga Basturökt skinka och grönsaker. Avsluta med den andra brödskivan.
Christin Kashou tipar
Du separerar enkelt äggulan från äggvitan genom att försiktigt dra isär ägget med händerna och plocka ut äggulan.