Örtdoftande minutfilé

Har du färska örter som börjar tröttna? Släng dem inte, gör ett örtsmör istället. Så gott och enkelt att ha redo i frysen. Här serverar vi vårt örtsmör med nygrillad kyckling och ugnsrostade rotfrukter – mums!

4 portioner

50 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Kyckling Minutfilé, 650g

Rostade rotfrukter

  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 3 rödbetor
  • 3 potatisar
  • olivolja

Örtsmör

  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 citron
  • 1 kruka persilja (eller de örter du har hemma)
  • salt och peppar

Marinad

  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 dl persilja
  • 1 dl rapsolja
  • salt och svartpeppar

Till servering

  • grönsallad med granatäpplekärnor.

Såhär gör du

  1. Örtsmör: riv zesten från citronen och rör ner i smöret tillsammans med juicen från halva citronen. Finhacka persiljan och blanda ner. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen till servering.
  2. Marinera kycklingen: skala och hacka vitlöken, blanda samman samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Massera in i kycklingen och låt vila medan du förbereder övrigt.
  3. Rostade rotfrukter: värm ugnen till 200 grader. Skala rotfrukter och betor och dela i önskad storlek. Skiva potatisen. Lägg allt i en ugnsform, ringla över olivolja och baka i ugn tills de är klara.
  4. Kyckling: grilla eller stek kycklingen tills den fått fin yta, lägg sedan in den i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 72 grader.
  5. Servering: servera kycklingen med rotfrukter, örtsmör och en härlig grönsallad.