Pastejmack med picklat på toppen

För oss är det tre saker som gäller för en bra macka:

- den ska vara god
- det ska gå snabbt att göra den
- det ska vara så enkelt att ett barn kan göra mackan

Leverpastejsmackor är inte bara perfekt till frukost utan också som mellis när barnen behöver fylla på med energi efter skola och innan träning och läxor. Linnéas Skafferi tipsar om att förbereda lite olika picklade grönsaker och frukter så kan barnen själva enkelt toppa sina mackor med det de är sugna på just idag. Att pickla är enkelt, och det håller flera veckor i kylen. 

3 burkar

15 minuter + tid att svalna

  • 2 äpplen
  • 2 medelstora morötter
  • 1 gurka

Lag

  • 2 dl ättikssprit
  • 3 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 2 tsk örtsalt

Såhär gör du:

  1. Kärna ur äpplena och skär i 5 mm tjocka skivor.
  2. Skala och slanta morötterna.
  3. Slanta gurkan.
  4. Lägg i 3 olika rena glasburkar.
  5. Blanda ingredienserna till lagen och värm under omrörning tills sockret lösts upp.
  6. Låt svalna och fördela lagen över de tre burkarna.
  7. Förvara i kylen.